В Перник монтират люлка за „различните“ деца

Перник ще се присъедини към малкото градове у нас, в които има монтирана люлка за деца със специални потребности. Представители на проекта „Различните деца на България“ и общината вече водят разговори и обмислят къде точно да бъде монтирано съоръжението. Люлката ще бъде закупена за сметка на община Перник като част от проект за достъпна среда и социализация.

„Различните деца са различни само по интереси, но те имат нужда да общуват, да играят и да са сред приятелите си. А ние като общество сме длъжни да се отнасяме към всички равноправно. Смятаме, че се поставя началото на множество последващи инициативи, обхващащи и тази част от децата, която волно или неволно сме допуснали да бъде изолирана. Колкото и да сме различни, ние всички сме хора, а това е достатъчна причина да създаваме условия за по-добър живот на всеки от нас“, споделя Надежда Димова от „Различните деца на България“.

Майки на деца със специални потребности приветстват решението на кметската управа. Те се надяват люлката да не бъде поставена на изолирано място, а да бъде там, където малчуганите могат да осъществяват добра комуникация помежду си и с други хора. /Дума

Коментари

коментара