За първи път кмет заяви, че иска да се издържа от заплата, а не от комисионни , ресто и далавери

„Законът е такъв, че кметът трябва да внесе предложение за свобствената си заплата. Предложихме увеличение с доста по-скромна сума – за 4000лв , бруто щеше да е около 3700лв. , реално увеличението трябваше да е с около 1000лв. Общинският съвет реши друго. Най-облагодетелствани ще са ръководството на Общинския съвет, мнозинството е от ГЕРБ. Председателят и двамата му заместници ще взимат около 4800 лв. за около 2 работни дни в месеца“. 

Така кметът на Перник Станислав Владимиров обясни увеличението на заплатата си, което усилиено се коментира в публичното пространство през последните дни.

„Предишното ръководство са били на по-ниски заплати от тези, които аз евентуално ще взема с решението на общинския съвет. Но един заместник кмет по строителството си тръгна със 100 000лв. и живее в милионерско селище“,

каза Владимиров и уточни:

„По- високата заплата дава спокойствие на един държавник да мисли за това, за което е избран. Аз не трябва всеки ден да мисля за това как да осигуря семейството си. Аз трябва да мисля как да развивам моя град и с всичките си действия ще направя така, че хората да ми дадат оценката.

За последните месеци свалихме дълга със 7 милиона, показваме всеки месец дейносттие на каква стойност ги извършваме не за сметка на качеството. Разликите са убийствени. При по-малко приходи в пандемията – 4 милиона са по-малко приходите – и същевременно ние сваляме дълга“,

каза той.

Кметът на Перник не подмина да спомене и слуховите, за баснословно възнаграждение за над 6000лв.

„За цялото това време ГЕРБ това успяха да родят, много медии се подведоха и тиражираха тази фалшива новина. ГЕРБ Перник все още не могат да преживеят, че загубиха изборите. Те по никакъв начин не се включиха в проблемите на града за решаването на водната криза, влязохме от криза в криза, имаше и скъсано шламохранилище….в последните 7 месеца кметския екип не е имал почивка, но ГЕРБ Перник по никакъв начин тези теми не ги засягаха. Единствено бяха активни по отношение на кметската заплата“,

каза Станислав Владимиров.

Кметът на Перник сподели, че за последните дни около разискването на високата му заплата е срещнал огромна подкрепа от хората в Перник, противно на това, което са очаквали неговите опоненти.

“В малък град, какъвто е Перник, трудно можеш да скриеш какво прави кмета, доволни ли са хората от него. Аз ще се издържам от заплатата си. Много ясно заявих, че моето управление ще бъде открито. Имаме десетки приери как чиновници на различни нива, кметове и управници показват едни доходи, а технят живот е много по-различен и разполагат с далеч по-големи средства.
Един кмет ако реши може да си тръгне от един мандат като много тежък милионер“,

допълни Владимиров.

Владимиров спомена и огромните отговорности, с които трябва да се нагърби един кмет, в стъпването му в длъжност.

„Кметът няма почивен ден. Моят телефон сега съм го изключил за 10тина минути при вас. Денонощно получавам сигнали и трябва да съм в режим онлайн, за да решавам проблеми, които могат да възникнат“, допълни Владимиров.

В края на разговора Станислав Владимиров обясни, че преди да стане кмет е имал по-високи доходи, защото е бил народен представител.

Кметът коментира и водната криза в Перник. Според него до нея се е стигнало от човешка глупост и безхаберие, което е допуснало пред очите ни да се източи цял язовир като „Студена“. Владимиров беше категоричен, че подобно нещо няма да допусне да се повтори.

Коментари

коментара