Пернишката Фондация „П.У.Л.С“ подкрепи над 500 души – жертви на домашен тормоз и останали без доходи по време на извънредното положение – ВИДЕО

В началото на месец март 2020 г. в страната ни бяха регистрирани първите случаи на COVID-19. Последвалото извънредно положение и мерки за предотвратяване разпространението на вируса поставиха в деликатна и кризсина ситуация стотици хиляди семейства в България. 

В рамките на извънредното положение екипът на Фондация „П.У.Л.С.“ продължи да оказва денонощна подкрепа на пострадали от насилие, спазвайки всички мерки за дезинфекция и ограничаване разпространението на COVID-19.

Организацията предоставя Комплекс от услуги за подкрепа на хора, пострадали от насилие – програма за консултиране и подкрепа на пострадали от насилие, включваща психологическо, правно и социално консултиране, Програма за работа с извършители на насилие, настаняване в Кризисен център за пострадали и др.

Над 260 мъже, жени и деца потърсиха помощ в Центъра за социална рехабилитациян и интеграция „Татяна Арсова“към Фондация „П.У.Л.С.“ за периода март-май 2020 г.. Психолозите и социалните работници проведоха над 1500 часа консултации. 

Фондация „П.У.Л.С.“ предостави подслон и закрила на над 30 майки и деца в Кризисен център за лица и деца, пострадали от насилие и/или трафик и Детски център „Надежда“.

В условията на извънредно положение стотици семейства останаха без доходи и възможност за осигуряване на хранителни продукти, почистващи и дезинфекциращи препарати. Десетки хора се обърнаха за помощ към Фондация „П.У.Л.С.“. 

Благодарение на подкрепата на водещи компании, общественици и организации екипът на организацията предостави над 400 хранителни пакета в подкрепа на над 100 семейства, изпаднали в крайна нужда. 

Благодарности за подкрепата на:

Българска хранителна банка
Фонд „Обединени срещу COVID-19“
Фондация BCause, Платформата
Фондация „Предай нататък
Монделийз България
Ефемия Фард и инициативата „Лицата на доброто“
Мисис България Роксана Кирилова
Мандра „Железница“

Обединени ние подкрепихме над 500 човека. 

Вижте повече за Силата на доброто във видеото:

Коментари

коментара