Ударно възстановяват пътя на „синята тръба“ към Перник, улица на чакъл ще бъде асфалтирана заради водопровода

Продължава усилено възстановяването на пътя, който беше засегнат при строителството на аварийния водопровод за Перник. В рамките на ремонтните дейности ще бъдат поправени и участъци на трасето, които са нарушени при други условия през годините.
Допълнително се подготвя за асфалтиране и една улица в село Големо Бучино, откъдето минава новият водопровод. До сега тя е била на чакъл и е с дължина 350 метра и широчина 5 метра.
„Напълно възстановена и в експлоатация е отсечката на велоалеята, която беше разкопана при полагането на тръбите за новия водопровод. Надявам се съвсем скоро да приключи изцяло ремонтът на пътя от Мало Бучино до Перник“, каза областният управител инж. Емил Костадинов, който днес направи оглед на дейностите, които се изпълняват при възстановяване на трасето.

Той уточни, че има забавяне на строителните дейности заради лошите метеорологични условия и извънредното положение, свързано с разпространението на COVID-19.
„Изпълнител на ремонтните дейности е държавната фирма „Монтажи“, която участва и в качественото изграждане на новия водопровод. Съоръжението е един пример за комплексно използване на водните ресурси, които са на територията на България. Бъдещето на този водопровод е двойно алтернативно подсигуряване и захранване на община Перник с вода“, заяви Костадинов.

Коментари

коментара