Друсани и пияни младежи хвърчат по пернишките улици с коли

Първият „герой“ за този уикенд е 19-годишен, задържан от полицаите за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

На 27 юни 20 минути след полунощ в гр. Перник е проверен Фолксваген „Поло“, управляван от 19-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 49 промила в издишания въздух. Младежът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.
Започнато е бързо производство и работата продължава.

Други двама „съвестни“ шофьори от Перник ще бъдат съдени.

Единият е на 20 години и  е управлявал Фолксваген „Пасат“ под въздействието на амфетамин. Младежът бил проверен на 26 февруари в град Перник. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Истински рекордьор в категория пияндета-шофьори е 44-годишен перничанин. Той е засечен на 27 май през нощта на ул. „Ю. Гагарин“, а при тест за алкохо, пробата отчела 2, 29 промила в издишания въздух. Шофирал е Фиат „Пунто“. Перничанинът отказал кръвна проба. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Както знаете това не са единични случаи, а част от криминалната статистика на града. Ежедневно пътните полицаи спират за проверка коли на случаен принцип и се натъкват на подобни опасни шофьори. А още колко като тях са успели да се измъкнат от закона.

Коментари

коментара