Само една пълна шестица на матурите в Перник. Ето кои са училищата топ отличници в областта!

От цялата Пернишка област има само една пълна шестица на двата задължителни зрелостни изпита. Единственото 6:00  е на матурата по немски език и е на Валентин Руменов Йорданов от Езиковата гимназия.

От ГПЧЕ  „Симеон Радев“ е и ученикът с най-висока оценка от матурата по бъларски език и литература- 5.91 е  на Дариела Росенова Спасова.

На третата матура, на която зрелостниците се явяват по желание също има единствено пълно 6. То е по анлийски език и е на Любослав Радославов Беловски от средно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Радомир.

Равносметката на Регионалното управление по образование в Перник е, че успехът от двете задължителни матури тази година е по-висок от миналогодишния.

С най-висок среден успех на матурите е Езиковата гимназия „Симеон Радев“. От Езиковата са се явили на зрелостен изпит и най-много ученици – 145 на брой. Втори в класацията по успех е СУРИЧЕ „Петър Берон“, известно като Руското, ПМГ „Христо Смирненски“ и СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Радомир.

20 са зрелостниците в Пернишко, които са скъсани и имат и на двата изпита слаби оценки. Миналата година скъсаните са били 27.

Пет са училищата в региона чиите зрелостници са издържали успешно и двата зрелостни изпита. Това са : СУРИЧЕ „Петър Берон“ ПМГ „Христо Смирненски“, Гимназиите по Икономика и Архитектура и строителство и СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Радомир.

Около 60 ученици не са се явили на зрелостни изпити.

Източник: Крака тв

Коментари

коментара