Луд съсед тероризира безпомощно семейство в Перник, заканва се, че ще ги убие, а властите бездействат

Съсед шизофреник тероризира болна майка и сина й в Перник. От четири години двамата са подложени на постоянен терор от страна на съседа, който когато се напие разбива вратата им и ги заплашва да ги изколи, разказва Георги Георгиев. Всичко това се случва в центъра на Перник – ул. „Отец Паисий“, а полицията отдавна е запозната със случая. Вероятно чакат смъртен случай, за да започнат разследване.
Публикуваме ви целия разказ на Георги за кошмара, в който живее с болната си майка, изпратен до zapernik.com:

 С И Г Н А Л

    от Георги Димитров Георгиев, с адрес в гр. Перник, ул. „Отец Паисий“, бл. 10, вх.“В“, ет. 4, ап. 64.
Срещу: Красимир И. С., с адрес в град Перник, ул. „Отец Паисий“, бл. 10, вх.“В“
 Здравейте,
Обръщам се към Вас с отчаян зов за помощ и съдействие срещу тоталното беззаконие в Перник, довело до излагане на пряк и реален риск на нашия живот и здраве. Надявам се да направим репортаж за моя случай, да дадем гласност на случващото се в общественото пространство и по този начин да накараме властите да изпълнят задълженията си по закон.
Аз живея заедно с майка ми Иванка Димитрова на горепосочения адрес. Тя е инвалид 100 % ТНР с чужда помощ, болна от рак на дебелото черво и кахексия, от 10 години постоянно лежащо болна. Аз я храня и ѝ давам вода със спринцовка.
От 4 години сме подложени на постоянен терор и стрес от наш съсед във входа, който е хулиган и шизофреник, а именно Красимир Иванов Стефанов. Той злоупотребява с алкохола, живее сам, няма близки и роднини, които да се грижат за него и да го контролират. Красимир е изключително агресивен и опасен за околните хора. Всяка нощ изпада в остро психотично състояние, при което пуска ужасно силна музика, с която тормози целия квартал, крещи, псува, тропа, кара се сам със себе си.
Аз и майка ми живеем в постоянен страх и ужас за живота, здравето и имуществото си, тъй като многократно сме ставали жертва на престъпните му деяния.
На 18.02.2018 г. Красимир Стефанов разби вратата на апартамента ми и изби касата ѝ, проникна вътре и ограби пенсията на майка ми, с която преживяваме и двамата, тъй като аз съм безработен, златни и сребърни монети. Дошлата на място полиция се държа крайно неадекватно и вместо да задържи дееца и да се извърши оглед на местопроизшествието, го окуражи с думите:“тепай ги Красок тия мизерници“ и си отидоха.
След това с пари от дядо ми и вуйчо ми си сложих нова здрава врата, която на 4 пъти Красимир Стефанов разбива зверски през нощта с тесла и бухалка, а именно на 20.07.2018 г.,
на 22.11.2019 г. и на 08.05.2020 г. – по време на извънредното положение и на 27.05.2020 г. На 08.05.2020г. Красимир нападна и дошлите на място полицаи и беше арестуван за 24 часа. Вратата ми е напълно неизползваема. Освен това той се заканва, че ще ме убие:“копеле, жив ще те изям“.
От деянията на Красимир аз не смея да излизам от вкъщи дори за хляб, а майка ми отказва да се храни. Не можем да спим и да живеем нормално в собствения си дом!
Под въздействието на тежкото си психично разстройство и алкохола Красимир извърши и редица други престъпни и хулигански деяния:счупи вратата и на други съседи във входа-Димо Тодоров Тодоров и неговата майка Йорданка Стоянова, който живеят на 2 етаж, ап. 51.
През месец май 2019 г. преби жестоко с желязна тръба насред улицата човек от съседния блок-Петко Кирилов, само защото му направи забележка да не пуска силна музика през нощта.
Красимир Стефанов е изпочупил целия вход. На два пъти строши патроника на вратата на входа, счупи 5-6 стъкла на прозорците, издълбал е дълбоки дупки по стените на входа, разбил е пощенските кутии и вратите на всички мазета. Той ползва незаконно асансьора, който е спрян от движение с две заповеди от ДАМТН.
За тези деяния съм подавал многократно жалби до прокуратурата и МВР, но необяснимо те бездействат и по този начин окуражават хулигана-шизофреник. Подадох и молба до Изпълнителния директор на МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД-Перник да го въдвори на принудително лечение по реда на
чл. 153-154 от Закона за здравето в Психиатрично отделение, но не получих никакъв отговор.
Показателно е, че винаги когато подам жалба в Районна прокуратура-Перник за наблюдаващ прокурор се пада Елза Митева. Явно системата за случайно разпределение на делата е опорочена!

 

Коментари

коментара