Един от арестуваните заради кучешкия лагер на смъртта в Перник проговори

След като излезе от ареста, единият от арестуваните заради намерените в тежко състояние кучета в  двор на БДЖ на жп гара Перник, проговори. 

Пред репортер на бтв той е казал, че животните са се сбили, но не се отглеждат за бой. По думите му кучетата са се сбили случайно, а не нарочно.

Едва ли обаче той може да даде отговор на въпроса защо в района около двора са намирани няколко пъти чували с трупове на разкъсани кучета. И защо ветеринарят, прегледал пострадалия питбул твърди, че раните му са от боеве и че това куче се е биело с други.
Както вече стана ясно, след сигнал на гражданка и заснето видео как във въпросния двор питбул разкъсва друго куче, моментално е направена проверка. С прокурорско решение са изведени от двора, собственост на БДЖ, три кучета. Недохранен питбул с множество рани по муцуната и тялото, друг със счупен крак и едно безпородно. Хора, наясно с проблема с кучетата в града са на мнение, че третото куче е било подготвено за жертва на останалите. И че злощатният двор е тренировъчен лагер за бойни кучета: взимат се бездомни неагресивни кучета от улицата и се слагат в жертва на питбулите, подготвяни за нелегални боеве. След което труповете на убитите в мъки кучета се изхвърлят….през оградата.

Природозащитничката Аделина твърди, че това не е инцидент, а се е случвало от години. Тя лично е намирала разкъсани тела на кучета в чували около мястото, добре прикрито от храсти.

Двама души бяха задържани за 24 часа заради случая. Кучетата са на сигурно място, прибрани в кучешкия приют на Перник, след оказаната им медицинска помощ.
Предстои разследване и събиране на доказателства по случая.

Коментари

коментара