Успешни начини да развиете бизнеса си бързо

Разрастването на един бизнес е трудна задача, която изисква много усилия и усет към бизнеса. Това означава да се занимавате с продажби и маркетинг. Наред с това се налага да имате познания за  данъците и корпоративното договаряне. Налага се да осъществявате ежедневно общуване с клиенти. И много повече.

Началото, обаче, трябва да е едно – откриване на фирма. С тази задача можете да натоварите фирма, която е специализирана в тази дейност, за да си спестите излишно късане на нерви. Редица собственици на бизнес се доверяват на правно-счетоводно дружество Profirms.  

Ако се приспособите, изчистите ума си и просто погледнете на нещата в перспектива, можете лесно да идентифицирате начините, по които да развиете бизнеса си и да спечелите повече пари значително по-бързо.

Както всичко друго в живота или в бизнеса, вие трябва да вложите време, ако искате да извлечете ползи. Не се фокусирайте върху краткосрочните резултати от работата си. Погледнете в дългосрочен план. Постарайте се да помогнете на клиентите си. След това е просто въпрос на предприемане на правилни действия и определяне на мащабите на дейността. Не трябва да ви притесняват стъпките по регистрирането на вашата фирма, тъй като това е услуга, която може да се извърши и само онлайн, което в момента е голямо облекчение.

  1. Използвайте система за управление на клиентите.

Ръчното проследяването на транзакции е трудно. Никой не иска да го прави. Това е твърде тромаво, особено, когато бизнесът расте. Ако искате да мащабирате бързо, използвайте система за управление на клиентите. Има достатъчно голям избор. Но това до голяма степен, зависи от вашата работа.

  1. Проучете конкуренцията.

Когато излизате на пазара и наистина искате да намерите удачния начин за представите офертата си на клиентите, задължително трябва да проучите конкуренцията. 

Намерете рекламите, които се използват най-дълго и им подражавайте. Това е най-бързият начин да мащабите всеки бизнес. Ако е доказано и работи за вашите конкуренти, най-вероятно ще работи за вас.

  1. Създайте програма за лоялност на клиентите.

Програмите за лоялност са чудесен начин за увеличаване на продажбите. Това носи до три пъти повече пари от нови клиенти, отколкото да продадете нещо на съществуващ клиент. 

Успешните програми за лоялност на клиентите ще ви помогне да задържите настоящите си клиенти и без много усилие да си набавите нови. Щом има ясен стимул да похарчите повече пари, това ще се изплати в дългосрочен план. Изградете атрактивна програма за лоялност и я направете достъпна за вашите съществуващи клиенти, след това наблюдавайте как продажбите се увеличават във времето.

  1. Определете новите възможности.

Анализирайте новите възможности във вашия бизнес, като анализирате по-добре демографските данни. Разберете всичко – от каналите за дистрибуция до вашите преки конкуренти и дори направете анализ на чуждестранните пазари и други потенциални индустрии. Вероятно са десетки новите възможности, които бихте могли да последвате веднага с подходящия обем анализи.

  1. Формирайте стратегически партньорства.

Стратегическите партньорства с правилните компании наистина могат да направят чудеса. Това може да ви позволи бързо да достигнете до широк кръг от клиенти. Идентифицирането на тези партньорства може да се окаже, обаче, не много лесен процес. Внимавайте за компаниите, които допълват вашата. Свържете се с тях и предложете възможности за съвместна работа. Когато не сте напълно сигурни, дали взимате правилно решение, винаги можете да потърсите съдействието на правно-счетоводна кантора Profirms. 

  1. Помислете за франчайз модел.

Ако имате успешен бизнес и наистина искате бързо да се развивате, помислете за франчайзинг. Въпреки че разходите за франчайз са високи и преминаването към франчайз модел е сложно и изисква много маркетингово ноу-хау, това би могло да доведе до бърз растеж.

  1. Разнообразете линията си на оферти.

Разгледайте разнообразието на вашите оферти. Какви допълнителни продукти или услуги или информация можете да предложите на вашите клиенти? За да растете, трябва да помислите за разширяване. Определете нови възможности във вашата ниша. Разкрийте ключовите точки. Какво друго можете да продадете на клиентите си. Къде другаде можете да добавите стойност?

Коментари

коментара