Затягат контрола по пътищата през почивните дни

ОДМВР – Перник със засилен контрол по време на предстоящите почивни дни.

Полицията в Пернишка област ще осигури засилено присъствие в населените места по време на предстоящите три почивни дни.

Особено внимание ще бъде обърнато на организацията на движението.

Очаква се засилен трафик по автомагистрала „Струма“, пътят София – Перник през Владая и този София – Перник – Кюстендил. Навсякъде ще бъде подпомагано движението и при необходимост ще се регулира от пътни полицаи.

Предвидено е реверсивно движение в посока Перник за пътуващите от столицата – ще бъдат отворени две ленти в посока изход и една в посока вход. В понеделник ще бъде обратното, за да могат гражданите да се приберат лесно и безаварийно.

В населените места се извършват ремонтни дейности на пътните платна. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и да спазват всички указателни табели. Ще има специализирани полицейски операции, насочени към водачи употребили алкохол и наркотици, както и за шофиране с превишена скорост.

В населените места ще има достатъчен брой полицейски служители, които ще следят от една страна за реда и сигурността, а от друга за спазване на противоепидемичните мерки и заповедите на здравния министър.

За нарушения, престъпления и други противообществени прояви гражданите могат да сигнализират на тел. 112. Осигурени са допълнителни дежурни, които да реагират на всеки сигнал за нередност.

 

Коментари

коментара