Въвеждат реверсивно движение към Перник

Реверсивно движение на излизане от столицата към Перник ще облекчава трафика в началото на трите почивни дни.

Днес и утре ще има по две ленти в посока изход и една за влизащите в София. От Пътна полиция напомнят на водачите и за ремонтите на магистрала „Тракия“. Засилен контрол по пътищата и поредна акция „Скорост“ ще дисциплинира нарушителите. От КАТ са създали специална организация и за изпращането на абитуриентите.

„Това е празник, който е свързан и с изпращане на абитуриенти, пътуване на семейства, така че очакваме да е голяма бройката и сме подготвили да осигурим безпрепятствено придвижване на автомобилите. След приключване на извънредните мерки наистина водачите, хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим и цифрите говорят сами, тъй като са установени 42 000 нарушения за превишена скорост, като над 25 000 от тях са в населените места, така че контролът ще бъде и в тази насока – в населените места, малките особено, тъй като там са по-голямата част от нарушенията“, каза пред БНТ 1 Николай Крушарски – главен инспектор „Пътна полиция“.

„Към тези специализирани полицейски операции ще бъдат включени и сили на жандармерията, които ще следят за безопасността на движението, също и за спазване на противоепидемичните мерки, но и за опазване на обществения ред. В силите от единната разстановка в населените места са включени приоритетно районите на училищата, паркингите на големите магазини, на хипермаркетите, на моловете, както и места, където е възможно струпване на голям брой хора. Допълнително екипи ще следят за безопасността на движението и за обществения ред, “ каза Гл. инсп. Дарин Димитров – Охранителна полиция.

Източник: БНТ1

Share Button

Коментари

коментара