Язовир „Студена“ само за три месеца разлика – ПРЕДИ и СЕГА

Снимка: Фейсбук

Пресушаването на язовир „Студена“ ни изправи пред сериозно изпитание и строг воден режим. Целият град бе на прага на хуманитарна криза, а гледката на пресъхналия водоем беше страховита. Мнозина се опасяваха, че години няма да стигнат на язовира да се напълни отново до нивата на които е бил. За щастие обаче времето беше благосклонно, а прогнозите, че язовирът е направен така, че лесно да се източва и бързо да се пълни, се оказаха верни.  

В групата „Видяно в Перник“ Петър Петров публикува снимки на язовира преди и след с три месеца разлика. Единият кадър е заснет от началото на месец февруари, а другия в края на месец април. Снимките са заснети от едно и също място.

Язовир „Студена“ вече е пълен наполовина, а „синята тръба“ от София поема консумацията на част от града. Перник вече е на облекчен режим, който почти не се усеща, тъй като вода няма само вечер. Очакваме скоро режимът да падне напълно. Друга добра новина е, че много скоро Перник ще има нова водопроводна мрежа, а авариите и пилеенето на вода ще бъде сведено до минимум.

И все пак, парничани, даде ни се урок, че водата е изключително ценна, а лесно може да я загубим. Нека я консумираме разумно и да я пестим!

Ето как изглежда язовир „Студена“:

Снимка: Фейсбук

 

 

Коментари

коментара