Общински съветник от Перник: Новият водопровод не работи, има 30 ремонта за месец и не може да захрани града с вода

Факт е, че в новоизграденият водопровод не работи, по наши сведения са направени около 30 ремонта в продължение на месец. Това каза областният председател на АБВ – Перник Петър Първанов по време на пресконференция.

„От два месеца в държавата е сериозна криза. Коронавирусът създава доста неприятности, но ние в Перник може би половин година изпитваме други затруднения, които са свързани с превенцията и хигиената във връзка с коронавируса. Преди няколко дни чухме министъра на околната среда и водите, който заяви, че изграденият водопровод не работи. Не работи, къде е вината? Както разбрахме и ние , че основно в момента независимо дали ще работи или няма да работи той в бъдеще ще захранва три квартала и едно село. Реално, каквото и да се случи, какъвто и капацитет на водата да се предлага, той не може да захрани останалата част от града“, изтъкна Петър Първанов, предаде „Фокус“.

Той изтъкна, че явно не си говорят МОСВ с МРРБ и обратното и никой не знае какво е изградено и какво съществува.

Според него чак на 18 януари правителството е излязло с план за спасяването на града с изграждането на този водопровод. „Обеща се да се направи за 40 дни, като премиерът беше по-оптимист, но реално изграждането на водопровода започва на 1 февруари. Реално строителството се извърши с добри темпове, но първите проби бяха на 18 март“, каза още Петър Първанов.

По думите му водопроводът е имал три-четири аварии в първите дни. „Никакъв ефект не се получи от ремонта му, защото по наши сведения има около 30 ремонта на новия водопровод в продължение на един месец. Ние от АБВ предлагахме различни варианти, които бяха много по-ефективни, по-евтини, но явно на нас не се разчита. Правителството има доста добри експерти и както виждаме резултатите са налице“, допълни още председателят на АБВ – Перник.

Коментари

коментара