Перник се оказа най-примерния град по носене на маски?!

От въвеждането на извънредното положение на 13 март 2020 г. са съставени 12 852 акта в цялата страна за установяване на административно нарушение (АУАН) по чл. 209а от Закона за здравето – за нарушение и неизпълнение на противоепидемичните мерки.

От съставените актове 8703 са за неносене на предпазна маска. Най-много хора са засечени без задължителните предпазни средства в Пловдив – 1502, а най-малко са в Перник – само 34, съобщиха от Прокуратурата.

Това може да значи само две неща: или перничани са най-примерните и дисциплинирани хора в страната. Или органите, от които зависи да налагат контрол не си вършат работата.

Вие как мислите?

Според данни от полицейския бюлетин на Перник излиза, че цели 27 акта /вероятно от упоменатите 34/ са направени само през двата почивни дни – 18 и 19-ти април.

С една дума: повечето от съставените актове за неносене на маски са „струпани“ набързо за два дни, броени часове преди да излезе официалната статистика на прокуратурата.

Междувременно с невъоръжено око всеки, който се огледа из Перник може да види поне „10 акта“ да се разхождат необезпокоявани по улиците на града.

Нарушители по чл. 209а от Закона за здравето се наказват с глоба в размер на от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лв., уточняват от прокуратурата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Перничани масово не спазват карантината на правителството

Полицаи ловят нарушители на забараната за карантина в парка на Перник

Перничанин престъпи карантината и влезе в банка, 20 акта в Перник за неспазване на мерките

Радмирка отива на съд заради неспазване на карантината

Деца не спазват карантина и ритат футбол в кв. Мошино

Полицаи от Перник спряха шофьор за проверка, оказа се, че бил под задължителна карантина

 

Коментари

коментара