Фирми от Трън дариха средства за предпазни маски и костюми в Белодробната болница на Перник

Няколко трънски фирми и общинската администрация в Трън подеха благотворителна инициатива в подкрепа на Центъра за спешна медицинска помощ и Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в град Перник.

Община Трън е подела инициативата, чрез която са събрани пари и закупени предпазни средства – защитни костюми и маски.

“Различни фирми се включиха в инициативата, като и ние от Общината се включихме с малка част. Но повечето от средствата са дадени от фирми на територията на община Трън.”, поясни за Zapadno.com кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Събраната сума е около 5 000 лева и с нея са закупени предпазни средства за медицинските служители, които са на първа линия в борбата с коронавируса COVID-19. Вчера дарението е било предоставено на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник, откъдето ще бъдат разпределени предпазните средства по филиали и Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести.

Това не е първата подобна инициатива, която местният бизнес и Общината в Трън организират. И при други случаи фирми и общинската администрация са обединявали усилия за събиране на средства за операции на хора или нуждаещи се лица. Това поясни кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Коментари

коментара