Свиха с 30 процента разходите на ФК Миньор- Перник

С 30 процента ще бъдат свити разходите на Футболен клуб „Миньор“ – Перник, решиха на свикано събрание на управителния съвет на клуба. Причината за свиването на бюджета е пандемията от новия коронавирус. 

„Смятам, че тази мярка, съобразно със ситуацията е правилна, за да може клуба да премине през тази криза възможно най-безболезнено. Смятам, че момчетата от клуба ще приемат това като едно общо решение, за да можем заедно да преминем през тази тежка ситуация, пред която сме изправени“, каза представителят на община Перник в управителния съвет Мартин Жлябинков, като подчерта, че мярката ще важи само до изтичането на извънредното положение.

Жлябинков каза, че до момента пернишкият клуб е бил винаги финансово обезпечен, от една страна от Община Перник, от друга от спонсори. „Тези 30 процента по наши изчисления на управителния съвет, ще направят така, че след като отмине тази пандемия, да се чувстваме спокойни и да можем да посрещнем новите предизвикателства“, каза Мартин Жлябинков пред тв Кракра.

Към момента от ФК Миньор – Перник изчакват решението на футболния съюз дали първенството във В група ще бъде прекратено или клуба ще влезе директно в професионалния футбол, или ще бъде преиграно първенството, което бе прекъснато заради извънредното положение.

„Няма да коментираме, подобно на колегите от конкурентните отбори, които изразяват някакви позиции. Няма да влизаме в спорове това кой е заслужил и кой не. Ние смятаме, че Миньор- Перник е заслужил да бъде в професионалния футбол, не само заради историята, която има във футбола на Бъргария, а и за това, че досега отбора си е завоювал абсолюно закономерно първото място във В група. Така , че ако футболният съюз реши да прекрати първенството и Миньор да влезе в следващата група, мисля че няма как да бъде незаслужено и няма как конкурентите ни да го оспорват“, каза още Жлябинков.

Той допълни, че футболистите са на специален домашен режим, спазват карантината и тренират в домашни условия.

Коментари

коментара