Шофьор от село Градец скри шапката на всички пернишки винкели, преминавайки през КПП Бела вода без да спре, пиян, без книжка и с кола спряна от движение

Шофьор от село Градец скри шапката на всички пернишки винкели! 35-годишният смелчага мина през КПП Бела вода без да спре, пиян, без книжка и с кола спряна от движение. 

Това се е случило вчера вечерта, около 22:30ч., съобщиха от полицията в Перник. На контролно-пропусквателния пункт в кв. „Бела вода“, лек автомобил Опел Вектра не спира за проверка. Шофьорът продължил да кара в посока Перник.

На пътен възел „Марина бара“ е спрян и е установено, че колата се управлява от 35-годишен жител на с. Градец и 22-годишен спътник от същото село. При изпробване на шофьора с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 95 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Същият е неправоспособен, а управлявания от него автомобил спрян от движение. Двамата от село Градец са задържани за срок до 24 ч.

Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават под надзор на прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано и срещу друг пиян шофьор, самокатастрофирал в крайпътен скат.

Инцидентът е станал на 04 април сутринта, на пътя Бучино – Люлин. Лек автомобил Тойота „Корола“, управляван от 30-годишен от пернишкото с. Люлин се ударил в крайпътен скат. При изпробване му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 54 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Две бързи производства са започнати от служители на РУ – Брезник.
На 04 април, в брезнишкото с. Ноевци е проверен лек автомобил Фолксваген „Пасат“, управляван от 43-годишен местен жител. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 03 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 часа с полицейска мярка.

На следващия ден, в с. Велковци е проверен лек автомобил Ланчия „Тезис“. Колата, управлявана от 31-годишен перничанин е била с прекратена регистрация. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 96 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Коментари

коментара