Продавачите на Руския битак бесни – изрязали им храстите, в които ходят до тоалетна

Снимка: zapernik.com

Продавачи от лафките на Руския битак, намирщ се зад сградата на бившето кино „Кракра“ в центъра на Перник, са слезли в коритото на река Струма и са си събрали изхвърлените боклуци, разбра zapernik.com.

Както вчера писахме, въпреки усилията на общинските работници по почистването на коритото на реката, в него отново се появиха купчина боклуци, точно зад белите лафки на така наречения Руски битак.

Оказа се, че боклуците са били хвърлени нарочно в знак на протест. Причината е, че общинарите по почисването развалили незаконната „тоалетна“ на търговците и им изрязали всички храсти, та да не могат да извършват належащите си нужди поне зад един от тях.

Общински служители споделиха, че е било страшно, когато се е наложило да почистват мястото, използвано от години за тоалетна на продавачите в близост.

От общината уточниха, че за тази цел има поставени химически тоалетни на близко разстояние до битака, които да се ползват от работещите на него.

Сега вече всичко отново е почистено и едва ли някой повече ще си позволи да хвърля боклука си в реката, уверихме се с очите си.

Нека пазим чисто около себе си, за да ни е хубаво, когато разхождаме децата си в парка. И в знак на уважение за усилията на онези, които след години забвение са изчистили реката ни. Това е нашата река, това е нашият град, перничани. Това е нашият дом. И както във всеки дом, така и извън него, има кошчета за боклук. 

 

Коментари

коментара