20 бебета се родиха в Перник по време на пандемията от коронавирус

От началото на обявената пандемия от коронавирус в родилното отделение на пернишката болнца са се родили 20 бебета. Те и майките им са изписани и са се прибрали в домовете си живи и здрави. Това съобщи началникът на гинекологично отделение към МБАЛ „Рахила Ангелова“ доктор Ивайло Лазов. 

Заради заплахата от новия коронавирус хигиената в родилното отделение е засилена в пъти, въпреки, че винаги дезинфекцията е била на ниво, съобщи Ивайло Лазов.

Работим с родилки и бебета, където допускането на каквато и да била инфекция е много опасна. Така че при нас хигиената е била винаги на много високо ниво, каза Лазов пред ТВ Кракра. Той допълни, че заради пандемията от новия коронавирус отделениеито се дезинфекцира по-често, по 3-5 пъти на ден.

Доктор Лазов препоръчва на всички бъдещи майки, очакващи бебета да си стоят вкъщи, тъй като изолацията в момента е най-доброто решение за предпазване от COVID-19.  Да не се срещат с други бременни майки и да спазват необходимата хигиена. Да контактуват с гинеколога си по телефона, а ако се наложи – и в кабинет.

">
Share Button

Коментари

коментара