Радомир махна едно от КПП-тата на изхода на града

Снимка: Валентин Рашев‎, Фейсбук

Радомир премахна един от контролнопропусквателните пунктове за потока на пътници. Това е пункта до бензиностанцията на изхода на града, съобщи кмета на Радомир Пламен Алексиев. Така много радомирци, които ежедневно пътуват до Перник и София за работа ще могат да се придвижват по-спокойно.

Припомняме, че заради пропусквателните пунктове, образувани заради пандемията от новия коронавирус, за първи път в историята на Радомир се образуваха големи колони автомобили на изхода на града в посока Перник.

Автобусите по трасето Перник – Радомир също са редуцирани заради малкото пътници.

На територията на общината са преустановени курсовете по линиите Радомир – село Касилаг и Радомир – село Извор, а по линиите Касилаг –  София и Извор – София, курсовете в 7:10 и 15:40 часа, се изпълняват  от село Касилаг през село Извор за София и в обратна посока от София в 10:15 и 18:15 часа. Временно са спрени и курсовете в 12 часа по линията Радомир – село Дрен и в 10.20 часа по линията Радомир – село Долни Раковец.

По думите на Алексиев нужно е да се обърне внимание и на пътникопотока, който ползва жп транспорта и да се засили контрола там за ограничаване риска от опасния вирус.

Според кмета в Радомир няма социално напрежение и съкращаване на робтни места в града. Хората се държат нормално и спазват дисциплина и хигиена помежду си. Припомняме, че Пламен Алексиев издаде и заповед за вечерен час на младите хора в града.

Коментари

коментара