Онлайн дискусия във Фейсбук ще нищи: Разграбване на водите на България, язовир „Студена“ и да оставиш 100 хиляди души без вода

На 31-ви март от 19:00ч. във фейсбук ще се проведе онлайн дискусия на тема „Разграбване на водите на България“, съобщиха до zaPernik.com. Един от акцентите в дискусията, ще е пресушения язовир „Студена“ – да оставиш 100 хиляди души без вода.

Темата ще коментират Александър Николов – завършил география и Стефан Петров – завършил журналистика и двамата са част от колектива на „Кооперация Взаимопомощ“.
Всички ще имат възможност да проследят онлайн дискусията, както и да се включат с коментари по нея.

Вижте повече информация!

ГЛЕДАЙТЕ на живо във фейсбук излъчване от Културен център „Кооперация Взаимопомощ“ на дискусията:

РАЗГРАБВАНЕТО НА ВОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ“
Кога? 31.03.2020 /вторник/
от 19:00 часа

Темата ще коментират:
Александър Николов – завършил география
Стефан Петров – завършил журналистика
И двамата са част от колектива на „Кооперация Взаимопомощ“ – самоиздържащо се средище за синдикална, социална и културна дейност.
ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ! – коментирай, дай мнение и задай въпроси ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ на живото включване. Разпространи предстоящото събитие във фейсбук.

ОСНОВНИТЕ АКЦЕНТИ в онлайн дискусията:

* ВОДНИТЕ РЕСУРСИ НА БЪЛГАРИЯ – бедна или богата е тя на запаси на вода?

* Защо все по-често ставаме жертви на явленията огромни НАВОДНЕНИЯ или ВОДЕН РЕЖИМ? В чий интерес се управляват водите?

* Да оставиш 100 хиляди души без вода – СЛУЧАЯТ ПЕРНИК. Кой РАЗГРАБВА ВОДИТЕ и защо се харчат огромни държавни средства без да се решава водната криза дългосрочно? За правителствените репресии срещу народното недоволство. Поглед и към концесията „Софийска вода“ – една схема на открит рекет срещу населението.

*ПРЕГРАДИ И ПРЕСУШИ ТАЗИ РЕКА! – за безогледната експлоатация на реките в полза на печалбите на частни ВЕЦ-ве /водно-електрически централи/. Българските реки като сметища за битов и промишлен отпадък.

* Какво е значението на ЕКОЛОГИЧНИТЕ БОРБИ в дълбоко разделеното ни социално общество? Може ли „зелената кауза“ да остане неутрална към икономическата система, която създава екологичните кризи? Какви са АЛТЕРНАТИВИТЕ?

Снимките: Пресушеният пернишки язовир „Студена“, декември 2019 година и дворец с изобилие на вода, собственост на един от многото български /и чуждестранни/ богаташи.

Коментари

коментара