Съветниците на Перник се събират на сесия при строги мерки, председателят Димитър Колев им мери температурата на входа

При строги мерки за сигурност ще заседава общинският съвет на Перник. Сесията е насочена за сряда и ще се състои само от три точки, които са важни и неотложни за развитието на Перник и трябва да се гласуват до края на този месец. 

Общинските съветници трябва задължително да са с маски и ръкавици, те ще спазват дистанция през един ред един от друг на седалките. Лично председателят на минипарламента Димитър Колев ще провери температурата на всеки при влизането му в залата със специален термометър от разстояние. Колев е категоричен, че са спазени всички предписания на РЗИ в условията на пандемия от коронавирус.

ВИЖТЕ:  20 бебета се родиха в Перник по време на пандемията от коронавирус

„Имаме да дадем право на управителя на новото дружество по транспорт да подпише договор, анекси и споразумения. Без ние да дадем права на управителя това няма как да стане. Гласуваме и за това кметът да подпише записна заповед по програма и ние не можем да си позволим да изпускаме тези средства, ако не спазим сроковете“, каза председателя на общинския съвет Димитър Колев пред ТВ Кракра.

ВИЖТЕ:  Заповед на държавата: Кое е единственото място в Перник, където ще може да ловите риба нощем

Той има намерение да предложи по изключение това заседание да бъде закрито и на него да не присътват граждани и медии. Той уверява, че решенията, които ще вземат съветниците ще бъдат качени по-късно на страницата на общинския съвет в интернет. Запис на заседанието ще бъде направен и от пернишката телевизия Кракра, която ще го излъчи по интрентет.

Share Button

Коментари

коментара