Бойко помирява Станката и Ревизоро: Седнете, пийнете по една ракийка и се разберете

Бойко Борисов направи опит да сдобри министъра на околната среда Емил Димитров – Ревизоро и кмета на Перник Станислав Владимиров, между които прехвърчаха искри в последните дни, а кметът на Перник се закани, че ще го съди за клевета. 

Премиерът бе днес в Перник за пускането на софийската вода към перничани по новоизградения водопровод.

Днес Министерският съвет даде  съгласие „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник за осигуряване водоснабдяването на град Перник и прилежащите населени места. Това се случва за срок от шест месеца в авариен режим, като през това време трябва да се направят нужните документации от страна на ВиК дружествата. Благодарение на това решение ще бъде възможно още уре да потече софийската вода по чешмите на перничани без да се чакат срокове и документи.

„И Министърът на околната среда прояви готовност, веднага разписа нужното. Знаеш, че винаги съм бил за мир и разбирателство. Най- добре да седнете по една ракия, сега е за дезинфекция… днеска човека разписа, той внесе точката. Вместо по тоя коронавирус да ходите по съдилища, най-добре е по едно извинявай, по една ракия и да продължите да работите заедно“, посъветва кмета на града Бойко Борисов по повод обтегатите отношения с Ревизоро.

„Излишни са емоциите в тази ситуация. Аз също се учудих защо така емоционално подхожда той, няма смисъл, дори някой да е пропуснал нещо, може с един телефон да се изчистят и документално, и институционално взаимоотношения. Надявам се да е разбрал, че ВиК-то е държавно, а не общинско“, отвърна му Станислав Владимиров.

„Спорят колко процента било държавно колко общинско, викам, напишете една табела да се знае колко процена е държавно колко общинско и да ни запсуват всички у Перник и да се знае“, пошегува се Борисов.

„Така става накрая. Хората искат вода, не ги интересува чиновниците какви взаимоотношения имат между тях“, каза Станката.

Можете да видите видеото от посещението на премиера в Перник тук:

Коментари

коментара