Тъжната история на едно красиво момиче

До сайта ZaPernik.com пристигна молба. Да публикуваме историята на Мирка. И въпреки, че момичето не е от Перник, съдбата й наистина ни трогна и не можем да не откликнем на молбата за помощ. В трудни времена трябва да си помагаме. Всички. 

Приятели, пиша този пост с много болка и с искрена молба към всеки един от вас да го прочете и ако не друго, поне да сподели.
Пиша отделен пост от този в групата за помощ, защото се чувствам длъжна да отделя това време и да кажа моето си за нея.
Разказвам ви за моя приятелка – Мирка.
Тя е само на 20г, като преди 2 години се свърза с мен, за да я разкрася за бала ѝ.
Казвам ви, беше невероятна принцеса, а гримът ѝ направих с цялата си любов и старание, като колежки се включиха за прическата и маникюра.
Това момиче е отгледано изцяло само от баба си и дядо си. Завърши след мен Природоматематическата Гимназия в Силистра и от там ме е виждала, а после е разбрала, че правя благотворително грим за абитуриенти.
Завърши с отлични оценки, а сега отново е студентка с отлични оценки и живот, който всячески се опита да вземе в ръце и да поправи. За нея нямаше оправдания и не се осланяше на обвинения към другите, че животът ѝ е бил тежък и кошмарен, а тихо и кротко се взе в ръце и учеше и работеше (без работа не е оставала).
Мечтата ѝ е да има семейство, да има коса и вежди, да е красива, да завърши, да работи и да остави възпитани дечица на този свят (сигурна съм, че ще бъдат такива!).
Преди 2 седмици, докато бях на работа в лекарския кабинет, ми се обади, за да ме попита относно документи по лечението ѝ, като ме удари с диагнозата – ОСТРА МИЕЛОИДНА ЛЕВКЕМИЯ. Бях потресена, но помоли да не споделям на никого, защото е казала само на мен и на още няколко най – близки за нея човека.
През цялото време се бори, преливаха ѝ литри кръв за последните 2 седмици, а има още поне 2 седмици пред нея и то само от първия курс на лечение, докато се прибере за малко и после да тръгне пак към УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна.
Това момиче е обречено да не работи, докато не се излекува, а дядо ѝ неотлъчно беше до нея. Разбирайте, че един пенсионер не може да се справи да издържа себе си, а камо ли още един човек за храна, вода, дрехи – всичко, което изисква животът. Уточнявам, че там храна няма, трябва да си купува! *
През цялото време съм в контакт с нея, макар и по телефона и през чата, но това не е достатъчно.
Призовавам всеки един от вас, ако може да отдели дори 5лв, за да помогнем на Мирка.
Тя е красива, Българка, смела, умна, ученолюбива и трудолюбива.
Заслужава шанс, който държавата няма да ѝ даде, защото от държавата останахме само ние, т. Е. Ние трябва да помогнем. Моля ви, приятели, ако можете да помогнете, пишете на мен или нея за повече информация как да стигнат паричките до нея. Имаме нужда да спасим едно българско младо момиче, което със сигурност ще изплати дълга си към Държавата, към Обществото, към всяко живо същество.
Тя е човек с огромно сърце, помага на всеки, дори, когато няма нищо за себе си.
Дайте да запретнем ръкави и да съберем средства за Мирка! 

Сметка за дарения към Мирка:
BIC: IORTBGSF
IBAN: BG95IORT80481091783900
Банка Инвестбанк
В полза на: Мирела Тодорова Иванова

Дръж се, момиче! Гледам снимките от бала ти и си припомням колко щастлива беше, колко се смяхме докато те гримирах и на пробния, и на официалния грим… Обещавам да направя всичко, което мога, за да видя пак тази усмивка и да те върнем в строя!

Веселина Янкова

">
Share Button

Коментари

коментара