Всяко зло за добро! Ако не беше водната криза, заради която отмениха фестивала Сурва, сега можеше Перник да е най-засегнатият град от COVID-19

Понякога лошите неща се случват за добро! Ако не беше водната криза, заради която отмениха фестивала на кукерите, сега можеше да сме най-засегнатият град от covid19.
Остани си в къщи!

Това написа Денислав Любенов във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички видят“. И може би е прав.

За пръв път от години насам ежегодният Международен фестивал Сурва в Перник бе отменен заради източването на язовир „Студена“ и тежкия воден режим. Държавата и здравните органи бяха категорични, че фестивалът не може да бъде проведен.

По времето, по което се провежда Сурва, се появяват и грипните вълни, а често след това учениците излизат в грипна ваканция.

Заради фестивала в Столицата на маскарадните игри Перник се събират хиляди души от страната и целия свят – като зрители, участници и отразяващи събитието.

Но както казва Денислав, всяко зло за добро. Така и COVID-19. Може би е дошло време да рестартираме живота си, да се спрем и да се огледаме за важните неща около нас, за които все не ни достига време.

Бъдете здрави!

Коментари

коментара