Избор на часовник за различните видове дейности в ежедневието ни

Часовникът отдавна се е наложил като стилен аксесоар, с който можем перфектно да допълним всеки един стил – ежедневен, спортен, бизнес и така нататък. Ръчният часовник винаги ще остане един много актуален аксесоар, въпреки появата на всевъзможни устройства, които също могат да ни информират за часа и датата. Защото часовникът не се носи просто за справка за времето, а е част от модерния и стилен аутфит.

Но преди да се сдобием с най-подходящия модел, винаги имаме колебания кой точно да изберем. Ето защо експертите в тази област ви предлагат няколко полезни съвета, включващи най-важните критерии, които да следвате и които ще ви помогнат да откриете модела на вашите мечти.

Обърнете внимание на марката на часовника 

Съществуват страхотни часовници, изработени от най-надеждни марки, със световна известност.  Винаги е правилно човек да се ориентира към покупка именно на такива модели, а не на никому неизвестни брандове, които тепърва следва да се налагат на пазара. Да, вярно е, че цените на неизвестните марки са по-ниски, но всеки знае максимата, че скъпото винаги излиза по-евтино. Освен това, ако искате да привлечете внимание с неотразим стил, носенето на марков часовник е голямо предимство.

Подходящи часовници за създаване на добър бизнес имидж

Кои са най-характерните черти на часовниците, подходящи за допълване на вашия бизнес стил? Липса на излишна претенциозност, обемни детайли, закачлив декор. И още – предимно сдържани цветове, гладки линии, елегантен външен вид, традиционни форми. В тези две изречения се крие сентенцията, която ще ви позволи да откриете най-подходящия за часовник, който да допълни деловата ви визия. Разбира се, не трябва да робуваме строго на правилата, затова, ако сте фенове на декоративните елементи, е добре да знаете, че също така е позволена и минималистична украса. Тя може да бъде под формата на диаманти или пък други атрактивни елементи, но е важно всичко да бъде с мярка. Също така, що се отнася до верижката, кожените каишки са много подходящи, тъй като се считат за класическата версия и много лесно могат да бъдат комбинирани с колан, обувки, чанта или друг аксесоар от деловата визия. Може да разгледате страхотни модели в Timedix.

Подходящи часовници за спорт

Спортният тип модели се характеризират с ярки нюанси, динамичен дизайн и, разбира се, впечатляващи циферблати. Отлично решение са също така и тези часовници, които притежават високо ниво на удароустойчивост, защото са способни да издържат на големи натоварвания. Бягане, фитнес, плуване – това са все активни занимания, затова и часовникът ще е подложен на големи натоварвания. Препоръчваме ви да обърнете внимание на по-надеждни модели, които ще ви осигурят максимална устойчивост. Опциите за водоустойчивост и усилена конструкция, с която някои от тях разполагат, също попадат в групата на подходящи за спорт часовници. Ако има възможност, дори е добре да си осигурите часовник, устойчив на вибрации и температурни промени.

Часовници, подходящи за всеки ден

Става дума за избор на универсални аксесоари, които могат да се впишат успешно във всеки стил на облекло, в зависимост от обстоятелствата. Също едно много важно условие е ясният и добре разпознаваем на циферблат. Много голяма роля играе и материалът на каишката, защото именно от нея зависи много нивото на комфорт. И тук, подобно на спортния тип часовници е добре да се ориентирате към устойчиви на вода и удар модели, особено, ако ежедневието ви е изпълнено с рискови в това отношение дейности.

Часовник за подарък

Един от най-желаните подаръци е часовникът. Никой не би отказал подобен подарък, но само трябва да внимавате с избора на подходящия модел. Разбира се, след като вече сте го избрали, помислете и за поднасянето. Има страхотни кутии за часовници, които ще представят дара ви възможно най-добре, затова не пропускайте да ги използвате. Ще се уверите, че ефектът е огромен.

Коментари

коментара