Съвети за избор на парфюм според възрастта

Разбира се, всички сме съгласни, че някои ухания са напълно универсални. Но когато избираме парфюм, добре е да обърнем внимание и на нещо друго. Подобно на дамския гардероб, където не всички тийнеджърски тоалети са подходящи за зрели жени, ароматите също трябва да бъдат подбирани внимателно и в съответствие с възрастта. Защото не всеки парфюм, който е перфектен за една жена над 40 години, би бил подходящ за младо момиче и обратно. Но нека видим какво точно съветват експртите.

Парфюми, подходящи за млади момичета

Що се отнася за периода до 18-годишна възраст, много от специалистите са на мнение, че в този период използването на парфюми не е наложително. В днешното общество обаче, парфюмът вече се е наложил като задължителна част от стайлинга и затова дори и съвсем младите момичета държат да използват парфюми. В този случай са подходящи по-семплите и леки ухайни композиции, най-вече със свежи цветни или плодови нотки. Също така са подходящи и парфюмите, базирани на цитросови нотки. Карамеловите щрихи са още една перфектна опция, която е подходяща за по-празнични поводи. Що се отнася до по-устойчивите и богати аромати, то те са подходящи за по-големи жени и не бива да се носят от тийнеджърите, въпреки, че момичетата често пъти биват изкушени от техните шикозни ухания. По-добре би било да се въздържат и да изчакат още няколко години, преди да заложат на тях.

Парфюми, подходящи за дами между 18 и 25 години

Младите жени на възраст между 18 и 25 години имат особено богат избор. Точно в тази възраст може да се заложи на най-широката селекция от аромати. Подходящи са както леките композиции на цветна основа, така и сложните аромати, които идват в огромно разнообразие от най-различни нюанси и тонове. Така например комбинация от цитрусови плодове като портокал и мандарина са чудесен избор. Изключително подходящи още са и ароматите на горски плодове – череши, ягоди, ягоди, касис и др., комбинирани в различни вариации. Уханието на нежни цветя като момина сълза, определени розови сортове, цветни овошки, жасмин, лавандула – всички тези аромати се препоръчват от експертите като страхотен избор за дамите между 18 и 25-годишна възраст. А за празничните поводи може да се използват парфюми с ориенталски нотки.

Парфюми, подходящи за жени между 25 и 40 години 

Щом прехвърлите 25-годишна възраст, скъпи дами, значи е време е да изоставите „детските“ парфюми с плодови аромати или такива, на сладкиши и да се съсредоточите към по-подходящите ухания за вшита възраст. Периодът от 25-40 години се счита за времето, когато разцвета на красотата, женствеността и елегантността кипи с пълни сили и следователно, парфюмът ви трябва да подчертае това.

Нежните аромати с флорални нотки остават една от чудесните опции, като дамите между 25 и 40 години могат да заложат и на комбинация от по-дълбоки и богати аромати от този тип. За дейности на открито са страхотни леките парфюми от Венера Козметикс с нотки на цитруси, плодове, билки, чай и морски аромати. За специален повод можете спокойно да използвате ориенталски парфюми с дърво, тамян, подправки, мускус и други чувствени ухания – повече информация.

Парфюми, подходящи за жени над 40-годишна възраст

Парфюмите за зрели дами също идват в огромно разнообразие. Тук трябва да се отбележи, че една жена на тази възраст най-често вече е определила своите собствени предпочитания и вече си има свои фаворити сред уханията.  Можем само да подчертаем, че изисканата класика остава най-правилният избор за жената на тази възраст. Затова и ароматите, които най-добре биха подчертали нейното очарование са именно такива – с дъх на цитрус, флорални композиции, амбра, дървесни или ориенталски нотки. Те са направо идеални за дамите над 40 години и определено ще й помогнат да изглежда по-млада и по-очарователна.

Коментари

коментара