Перник по време на извънредно положение – СНИМКИ

Перник за втори път тази година е под извънредно положение. Ние, перничани бяхме вече веднъж в извънредно положение,заради кризата с водата. Днес сме изправени пред ново предизвикателство – да сме в извънредно положение, заради коронавируса.

Много хора си седят по домовете и не напускат къщите си, защото ги е страх да не хванат или разпространят коронавирус. Премиерът се обърна към българите с думите: „Остани вкъщи, спаси живот“.

Затова, сайтът на перничани – ZaPernik.com се разходи вместо вас по улиците и центъра на Перник, за да заснеме живота на града по време на извънредно положение:

Автомобили по улиците на Перник има, но трафикът е много по-слаб от нормалното.

Деца по улицата има. На детските площадки струпвания на деца има. На площад „Кракра“ също няколко деца карат тротинетки. Разбира се тема номер едно сред по-големите деца е коронавирус. „Ти сега имаш ли коронавирус, че носиш маска“, е един от задаваните въпроси.

Хора на площад „Кракра“ и ул. „Търговска има много малко. От търговските магазини и заведения, кафенетата в центъра са затворили, баничарницата при болницата работи, хот-дога до ГУМ също. Аптеки работят. Магазин Теленор в кв. Изток не работи. Вчера магазин „Лъдъл“ е затворил по-рано.

Като цяло градът е пуст. Така изглежда Перник по време на извънредното положение на 14 март 2020г.

Коментари

коментара