Как да удължим живота на батерията на своя мобилен телефон?

Сегашните телефони работят на следния принцип – колкото по-модерен става смартфонът, толкова по-слаба става батерията. Разбира се всеки иска да има хубава и мощна батерия, която ще издържи на всякаква работа. Всъщност това е напълно възможно, ако приложите някои малки хитринки и техники, с които определено ще пестите от енергията на телефона.

Нека не губим повече време и видим какво ще спаси батерията на телефона!

Тъмният тапет е помощник на батерията

Повечето нови смартфони разполагат с AMOLED дисплеи, които изразходват доста енергия за захранване на големия цветен екран. Следователно колкото по-тъмен тапет имаме, толкова по-малко енергия ще изразходваме. Батерията захранва единствено цветните пиксели, докато тъмните са оставени на заден план.

Използвайте приложението Greenify

Знаем, че съществуват много приложения, които гарантират удължаването на живота на батерията. За разлика от тях Greenify наистина пести енергия. Стопира работата на приложенията, които остават на заден план и по този начин съхранява батерията.

Забравете за автоматичната яркост

Не се подвеждайте, че това е най-доброто решение по отношение на яркостта. Често автоматичните настройки са по-силни, отколкото ви трябват. Винаги регулирайте сами яркостта, като по този начин най-добре ще определите от колко енергия се нуждаете. И не забравяйте колкото по-малко светлина, толкова по-дълъг живот на батерията.

Ограничете ненужните допълнения

Много от телефоните са смарт и притежават „умни фукнции“, които всъщност не използваме, но хабят батерията. Влезте в настройките и прекратете работата на всяка екстра, която не използвате.

По-кратката сесия е равна на по-дълъг живот

Много от потребители остават екрана на телефона дори и да не го ползват. Ако и вие сте от тези хора, които забравят да заключват екрана, то сложете опция на автоматично заспиване. Колкото повече време дисплея е заспал и в режим на почивка, толкова повече пестите енергия.

Вибрациите се хранят с батерията ви

Знаехте ли, че се изисква много повече енергия за вибриране, отколкото за самото обаждане? Изключете всяка опция на вибрация – за звънене, при работа с клавиатурата и други. Ще спестите излишно изразходвана енергия.

Не се превръщайте в роби на телефона

Не е нужно да бъдете на телефона постоянно. Ако не се нуждаете наистина от него изключите мобилните данни,  Wi-Fi и всички останали приложение. Нищо няма да се случи, ако не проверите веднага пощата или пък разгледате новините във фейсбук. Дайте си почивка!

Обновявайте приложенията

Не случайно получаваме постоянни ъпдейти на телефоните. Програмистите се стремят да подобряват нещата, да създават по-леки приложения с нисък разход на енергия. За целта трябва винаги да поддържаме последните актуализации, за да може телефонът да се приспособи към положителните промени.

Най-добрият начин, по който ще спестите много енергия и ще запазите живота на батерията дълъг, е като използвате телефона по-малко. Всички знаем каква необходимост е смартфонът в днешно време. Опитайте се да избегнете зомбирането в телефоните и се насладете на времето прекарано с околните.

Изпробвайте този начин и определено ще останете най-доволни!

Източник: vladives.bg

Коментари

коментара