Съвети за избор спално бельо – на какво да обърнете специално внимание

Изборът на спално бельо трябва да бъде внимателно обмислен, съветват специалистите. И то не само по отношение на визията му, но и по отношение на материалите на изработка, които са много важни за нашето здраве. Затова, когато купувате спално бельо, добре е да вземете предвид следните неща.

Дълготрайност

Материята на спалния комплект е от съществено значение за неговата дълготрайност. Никой не би желал да си купи спално бельо, което само след няколко изпирания ще трябва да отиде на боклука, защото цветовете са избледнели, а на места платът е изтънял и се е прокъсал. За стандарт по отношение на дълготрайността на материята се счита безпроблемното използване на спалното бельо до около 250 пранета.

Екологичност

Важно е спалният комплект да бъде изработен от естествени материали, защото те са най-доброто, което можете да направите за вашето здраве. Естествените материи имат способността да пропускат въздуха и да не задържат влагата. По този начин осигуряват максимално здравословна среда за сън и почивка. Така например ленът и памукът се славят като материи, които имат отлична абсорбираща способност. Те попиват влагата и по този начин я задържат далеч от кожата. Също така са антиалергични и много лесни за поддръжка материи.

Цветове

Цветовете на спалното бельо също са важни и то не само за добрата хармония в интериора, но и поради силния психологически ефект, който оказват.

Спокойните, пастелни тонове като сметана, кремаво, бледо розово и пясъчни нюанси са идеалният избор за вас, ако страдате от безсъние.

С тях ще спите леко и непробудно, а на сутринта ще се чувствате отпочинали и бодри.

Добър избор са също и зеленият и кафявият цвят, които са естествени и са много подходящи за създаване на релаксираща атмосфера в спалнята.

Разбира се, пъстротата също е вариант, особено, ако сте фен на ярките щампи. Те са особено жизнерадостни и ще направят много за повишаване на вашето настроение.

Източник: онлайн магазин Spalno-belyo.com

Коментари

коментара