Как да се обличаме така, че хората да се обръщат след нас

Искате да сте винаги изрядни по отношение на външния си вид, но не знаете кой е най-прекият път да го постигнете? Специално за вас сме подготвили няколко полезни трика, които ще ви помогнат много.

Изпипвайте детайлите

Добрият външен вид зависи не само от избора на дрехи и аксесоари, но и от това, те да бъдат в изрядно състояние, когато сме ги облекли. Затова малко поизмачканото палто, уж незабележими петънца, мъхът по дрехите, който сме забравили да почистим – всички тези наглед дребнички неща са малкото камъче, което е способно да преобърне каруцата. Така че, ако материята на вашия любим тоалет се мачка лесно, внимавайте когато сядате и се стремете да не допускате образуването на гънки. Същото важи и за всички подобни дреболийки, които много често могат да станат причина за създаването на лошо впечатление на околните, без дори да подозирате това. Добре е да разполагате винаги с малък комплект за спешна помощ – кутийка с конец и игла, малко тиксо за „улавяне“ на мъхчета по дрехите, безопасна игла при скъсване на копче и други неща от този тип.

Без аксесоари тоалетите са скучни

В стремежа си да получим по-изчистена и елегантна визия понякога прекаляваме и можем да стигнем до другата крайност – да изглеждаме много скучно поради липса на оригинални аксесоари. Аксесоарите са много шикозно допълнение към визията и тяхната роля в никакъв случай не трябва да се пренебрегва. Шал, колан, бижута – всички те, използвани умело, ще преобразят на мига скучния тоалет. Възползвайте се.

Избирайте материите внимателно

Синтетичните тъкани са на далеч по-приемливи цени, в сравнение с естествените, но и за съжаление, си изглеждат и точно такива – твърде евтини. Те не са подходящи за създаване на правилния имидж. Придържайте се към висококачествените платове, които, макар да са по-скъпи, изглеждат несравнимо по-привлекателни. Когато попълвате гардероба си дайте превес на материи като памук, шифон, коприна, вълна – те със сигурност ще ви осигурят не само по-добра визия, но и много повече комфорт.

Източник: kapere.com

Коментари

коментара