Няколко важни съвета от стилистите, които ви гарантират модна и стилна визия

За да изглеждате модно и стилно, може да помислите върху тези съвети на стилистите, които ви гарантират, че няма да сбъркате в избора на облекло и аксесоари. Хармоничната визия не е мит, тя може да бъде постигната, но трябва да сте наясно с някои правила.

Комбиниране на цветовете

Когато избирате как да съчетаете тоалет с обувки и аксесоари, бъдете внимателни на колко цвята залагате едновременно. Съчетанието на повече от три е неприемливо и ще ви гарантира по-скоро кичозна, отколкото красива визия. Внимавайте също и с контрастите, защото могат да бъдат доста опасни. Трябва да сте наясно, че те обикновено подчертават фигурата и затова ще изкарат на показ дори и детайлите от нея, които искате да прикриете.

Избирайте цветовете на дрехите съобразно вашия конкретен цветотип и избягвайте всички, които не се вписват добре в него. Няма значение колко много ви харесва даден цвят, ако той не ви отива, по-добре се откажете да го носите. Може да го добавете към декорацията на интериора, това със сигурност ще е по-удачното решение.

Съчетаване на дрехи и аксесоари според сила

Комбинирайте само дрехи и аксесоари в един и същ стил. Спортни обувки и рокля в класически силует едва ли ще си подхождат особено. Въпреки, че напоследък модните тенденции почти размиха границите между отделните стилове, все пак е добре да си имате едно наум.

Не претрупвайте визията си излишно

Хармоничният и стилен външен вид не допуска претрупване с аксесоари. Дори ако трябва да избирате между двете крайности, по-добре е визията да страда малко от недостиг на аксесоари, отколкото да ги притежава в изобилие. Второто винаги е много по-опасно и на едра ръка разстояние от кича.

Също така използвайте сходни текстури, които се допълват един друг. Внимавайте и с прекалената пъстрота – тя също не е за предпочитане. Нека има доза умереност във всичко и ще видите как нещата започват да се получават.

Източник: магазин за обувки – Mes.bg

Коментари

коментара