Пускат водата на перничани заради коронавируса

Както ZaPernik.com писа в аванс, тази вечер се проведе в спешен порядък заседание в областна администрация Перник по повод предприетите мерки срещу коронавируса. То беше свикано от областния управител инж. Емил Костадинов. На срещата беше представена реалната епидемиологична обстановка в страната и в региона във връзка с необходимостта от предприемане на организационни и превантивни дейности, научи ZaPernik.com.

В рамките на срещата беше обсъдено община Перник да премине на по-лек воден режим. Водата да се спира само през нощта до преминаване на инфекцията коронавирус. За тази цел ВиК ще изготви разчет, който ще представи в Министерството на околната среда и водите и след това режимът трябва да бъде утвърден от кмета на Перник.

В срещата участваха областният управител и всички членове на Областния консултативен съвет за превенция и предотвратяване разпространението на вирус COVID-19.

Специалистите от Регионалната здравна инспекция уточниха, че се преустановяват посещенията на културни мероприятия, в това число и кина.

Спортните мероприятия да се провеждат без публика. Забранява се провеждането на всякакви масови събития, в които участват деца.

На регионалните здравни инспекции е разпредено още да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал.

Точните часове на облекчения воден режим ще станат ясни до часове или ден.

Коментари

коментара