Патриотични презентации, посветени на Трети март, представиха ученици

Отлично подготвени патриотични презентации, посветени на Трети март, представиха ученици от училищата в Община Радомир. Конкурсът беше организиран от Община Радомир, Общински исторически музей и Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс – Радомир.

Темите на презентациите бяха подбрани по възрастови групи. Учениците от първи до четвърти клас презентираха на тема – „Личности, съхранили българщината през турското робство“.

Децата от 5 до 7 клас представяха темата – „Руско-турска освободителна война“. На най-големите ученици от 8 до 12 клас се падна темата „Баташко клане и кръвен данък“. В конкурса взеха участие НУ „Архимандрит Зиновий“, ОУ „Иван Вазов“, село Извор, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГТ „Юрий Гагарин“, ТПГ „Н. Вапцаров“.

Специално подбрано жури с председател Милена Илиева, директор на музея в Радомир, връчи наградите на победителите. От първи до четвърти клас наградата спечели Магдалена Борисова, която е ученичка във втори клас в НУ „Архимандрит Зиновий“.

Победителят от 5 до 7 клас е Кристина Начева, ученичка в шести клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Призът при най-големите отиде за Иван Людмилов, ученик в 10 клас в ТПГ „Н. Вапцаров“.

Бяха връчени и две специални награди – на кмета на общината и от общинския съвет в града. Наградата на кмета получи Албена Йорданова от ОУ „Иван Вазов“ в село Извор.

Тя бе връчена от Елисавета Кирилова, директор на дирекция „ФАПО“ в общинската администрация. При връчването на наградата Кирилова изрази задоволство, че всяка година летвата при презентациите става все по-висока, като е радващ фактът, че тя е вдигната още от учениците от най-малките класове, които са се справили блестящо в конкурса.

Наградата от общинския съвет връчи Надя Андонова, общински съветник, която е и учител в НУ „Архимандрит Зиновий“. Призът отиде при Симеон Георгиев от ПГТ „Юрий Гагарин“.

Андонова изтъкна при награждаването, че презентационните умения са много важна част от техническите умения, необходими при избора на професия от учениците за в бъдеще. Тя също отбеляза високото ниво на участниците в конкурса по презентиране, посветен на Трети март.

Музикални изпълнения на Красина Николова, с ръководител Лариса Кирилова, трио „Ангелски гласове“, на Мария и Беатрис от Школата по музикален инструмент към Център за подкрепа на личностното развитие – ОДК, с ръководител Красимир Кирилов зарадваха присъстващите.

Коментари

коментара