Детско-юношеската школа на Миньор – Перник помете конкуренцията на Международен турнир по футбол – 2 първи места, 4 втори и 1 трето!

Детско-юношеската школа на Миньор – Перник отвя конкуренцията и се нареди на челните места в традицонния 7-ми поред Международен детско-юношески турнир „Футбол Санданскикъп“ – 2020г., разбра zaPernik.com.

От общо седемтте участващи в турнира отбора на „Миньор“, всички влязоха в челната тройка на класирането, а два от отборите на „жълто-черните“ завоюваха и първите места.

Успехът на малките футболисти от миньорската школа бе придружен с бурна подкрепа от страна на фенове и родители – с димки, шалчета и знамена.

От всички обаче трябва да е най-доволен треньорът Георги Рошилков, защото и двата му отбора станаха шампиони – Деца „А“ 2005  и Подготвителна група 2009.

Не липсваха обаче и инциденти. Вратарят на шампионите от Деца Б 2006 – Ивайло Руменов счупи пръст, но въпреки това издържа геройски и на финала пази вратата на отбора си, въпреки контузията.

Много добре се представиха  в турнира малките футболисти от школата: Александър Петров, Антоан Георгиев, Мартин Никораев, Илиян Емилов, Мартин Иванов, Антонио Кирилов, Тихомир Чаков, Николай Стоянов, Иваило Руменов.

Миньорци извоюваха и четири втори места с отборите:

Юноши старша възраст с треньор Румен Андонов
Юноши младша възраст с треньор Венелин Трайков
Деца 2006 година с треньор Симеон Методиев
Подготвитена група 2008 с треньор Иво Славчев

На трето място се класира и отбора на Миньор 2010 с треньор Симеон Методиев.

Шефът на детско-юношеската школа на „жълто-черните“ Петър Анестиев не е присъствал на успеха на момчетата в Сандански, но не е зле да помисли за награди и поощрения. Защото очевидно възпитаниците на „Миньор“ го заслужават.

ZaPernik.com разбра, че децата 2005 от школата е трябвало да пътуват за участие във футболен турнир в Италия, но заради корона вируса той е бил отложен.

 

Коментари

коментара