14-медала и отборно второ място за СК” Калоян Ладимекс’”от Държавният шампионат по Таекуон-до ITF

14-медала и отборно второ място за СК” Калоян Ладимекс’”от Държавният шампионат по Таекуон-до ITF

През изминалият уикенд в Благоевград зала „Скаптопара” се проведе Държавно първенство по таекуон-до ITF . В него взеха участие над 400 състезателя, те бяха разделени по възрастови групи –деца; юноши и девойки ; мъже и жени.

Надпреварата бе официална квалификация за определяне на националния отбор за Европейското първенство в Прага /Чехия през месец април.Първият етап от Държавното първенство се проведе в дисциплините спаринг и силов тест.

СК”Калоян –Ладимекс” участва с 15 състезателя от всички възрастови групи и завоюва 4-златни ;4-сребърни; 6-бронзови медала в индивидуалният спаринг и второ място при отборният спаринг при децата.Комплексното класиране бе оглавено от Фолкън Благоевград с 11 златни медала и последвани от Тракия Пловдив.

Доволен съм от представянето на състезателите, защото в тях се вижда едно израстване като добри състезатели по таекуон-до.След тази квалификация за попълване на националният отбор ,всички национални състезатели затвърдиха своята позиция даже при децата може да има нови попълнения от СК”Калоян-Ладимекс”.

През следващият месец в Панагюрище ще се проведе втори кръг от Държавното първенство в дисциплините- форма, специална техника и самозащита . СК”Калоян –Ладимекс” ще се представи с 42 състезателя във всички възрасти .

Златни медалисти: Бронзови медалисти:

Констатин Симеонов – +75кг ЮСВ Иван Поповски- ЮМВ до 45кг

Михаил Симеонов-до 50кг деца Веселен Георгиев -деца до 60кг

Борис Симеонов до 45кг деца 11-13г Петя Стефанова- ДМВ до 50 кг

Криста Чушева до 65ктДМВ Виктор Аспарухов -деца

Сребърни Медалисти: Йоана Борисова – ДМВ до 55кг

Фердина Николаева -ДСВ до52кг Кристиян Момчилов -деца до 55кг

Василена Борисова – Жени до 57кг

Светослава Евстатиева – деца 11-13г до 55кг

Ивет Василева – ДМВ до 55кг

Коментари

коментара