Сензация в ZaPernik.com! Появи се инвеститор за Профилакториума в Перник с перфектно предложение

Илиан Григоров

Инвеститор е проявил интерес да развива медицинска дейност в все по запустялата сграда на Профилакториума в Перник. Интересното е, че инвеститора не иска да прилапа сградата, а тя да остане общинска собственост, но само да бъде преотдадена под наем на новите инвеститори. Какво смятат да направят там, прочетете първо в ZaPernik.com.

Господин Илиян Григоров, разбрахме за вашето инвестиционно намерение да вземете сградата на Профилакториума в Перник.В какво се изразяват намеренията ви?

Да съхраним и развием дейността на болницата по рехабилитация и продължително лечение, като част от национална  мрежа. И също така да въведем най-съвременните стандарти за възстановяване и рехабилитация, заедно с нашите клинични партьори от Съединените Щати – Shirley Ryan Ability Lab.

Ще продължи ли сградата да изпълнява функцията на болнично заведение?

Нашето предложение е да се отдели сградата от дейността, като сградата остане общинска и бъде отдадена под наем на болницата за дълъг период от време. Нашият интерес е към дейността.

Защо се спряхте точно на Профилакториума в Перник?

Заради традициите на леченбото заведение. Оказва се, че то е проектирано така, че да отговаря на всични норми за рехабилитация,когато е строено. Голяма част от тези условия продължават да са валидни и сега.

Какви ще бъдат ползите за гражданите на Перник от вашето предложение да стопанисвате сградата?

Най-съвременна медицинска дейност и грижа за пациентите имаши нужда от рехабилитация, а именно пациенти прекарали инсулт или други неврлогични заболявания, пациенти с опорно-двигателни проблеми, пациенти претърпели скорошни операции, деца с детска церебранла парализа, деца с аутизъм и т.н.

Каква е вашата дейност, с какво се занимавате в момента?

В момента изграждаме най-големия комплекс за комплексна дългосрочна грижа, рехабилитация и грижа за възрастни в България.

Коментари

коментара