Село Кралев дол го закъса за вода! Кметът подгизнал търси течове на 4 метра под земята! Две къщи са на тотална суша! Слух тресе местните, че водата им отивала във „Феромагнити“ и „ДЛВ“

Три къщи в село Кралев дол нямат вода постоянно. Това се дължи на факта, че селото е от планински тип, налични са и много скрити течове по водопроводната система, съобщи Кракра Тв, видя ZaPernik.com. Кметът Пламен Георгиев е поискал от ВиК Перник да открие и отстрани авариите, които се намират дълбоко под земята.

„Както в цял Перник има проблем, така и в село Кралев дол имаме проблем с водата. Ние сме със собствени водоизточници и каптажите намаляха. Имаме сериозни проблеми“, съобщи кмета Пламен Георгиев.

В селото гръмна слух, че водата е свършила, защото към водопровода на селяните са се прикачили фирми, които източват водата.

Кметът отхвърля тези слухове и каза, че не е морално и несправедливо да се вменява вина на когото и било.

 

„Слуховете са си слухове. Истината е следната. Имаме недостиг на вода. Имаме течове. Имаме скрити аварии. Ние трябваше да уведомим ВиК-то да се вземат мерки, да се установи къде да копаят и да се решат тези проблеми. Водопроводът, който върви до предприятията „Феромагнити“ и „ДЛВ“ е затапен. Смятам, че 100% няма теч към тях. Приказките са неоснователни“, каза кмета Пламен Георгиев.

ВИЖТЕ:  Кметът на Перник Станислав Владимиров с поздрав към медиците и техния празник

„Селото ни е в планински участък. Не може да даваме равномерно вода на хората. Естественият приток, който идва, ние го разпределяме, но тръбите както са разположенени, не може да дадат справедлив режим на всички. Има две къщи, които почти нямат вода. В ниската част има къщи, в които водата не спира. Има къщи, които шест часа имат вода, шест часа нямат вода. Но това няма как да го направим да е справедливо за всички“, каза кмета на Кралев дол Пламен Георгиев.

„Имаме още четири места, на които трябва да копаем, за да открием течове. Контактувам с населението, където има съмнение за течове. Имаме водопроводи на 4 метра дълбочина, които не могат да се открият с апаратите. Затова проверяваме течове на места, на които се съмняваме, за да ги откриваме“, каза кмета на Кралев Дол.

Share Button

Коментари

коментара