Перник е с Михаела! Опашки от желаещи да дарят кръв и костен мозък се извиха пред лаборатория в града

За пореден път перничани доказаха, че са велики! За пореден път Перник стана почва на добротворчеството и съпричастността! След  като медиите отразиха драмата на болната от левкимия Михаела, пред една от лабораториите в Перник се изви опашка от желаещи да дарят кръв и стволови клетки. 

Сред доброволците имаше познати на 23-годишното момиче, но и напълно непознати хора, съпричастни с Михаела и спешната нужда за намиране на подходящ донор за нейното спасение.

Вече стотици хора са дали проби или с намерение да дадат. Въпреки, че не всички биха били подходящ донор за перничанката, то техните проби ще отидат за спасението на други хора, които чакат спасение. А Михаела е обнадеждена.

 „Искам да благодаря на всички, които отделиха от времето си и се регистрираха да станат донори на стволови клетки. Последните няколко дни се чувствам по-обнадеждена, че благодарение на вас, ще намеря своя спасител”,каза пред Нова Тв Михаела.

 “Вярвам, че всеки, който има възможност да спаси живот, би трябвало да го направи. Аз наистина много се учудих, че от сутринта пред Лабораторията има много съученици на Миша, деца, които са навършили 18 и въобще тук има много хора, които искат да станат донори не само на Мишаа и на всеки, който има нужда от трансплантация на стволови клетки”, коментира Антон Вълков, дарител.

Историята на Михаела обиколи бързо чакалнята на лабораторията и накара дори хора, дошли за съвсем други изследвания, да се включат в кампанията. “Tова е нещото, с което ние можем да помогнем. Работим благотворително и искрено се надяваме, че някой от всички тези хора, които дойдоха да дарят кръв, ще бъдат съвместими и на това момиче ще му бъде помогнато”, коментира д-р Таня Димитрова, управител на лабораторията.

Взетите проби вече са изпратени в „Александровска болница”, където се намира Регистъра за донорство на стволови клетки.

Ако още някой иска да се включи в кампанията за Михаела и да се запише в Регистъра, а от „Александровска болница” организират ще още една кампания. От там напомнят още, че донорството на стволови клетки наподобява вземане на кръв и не води до увреждане на организма на дарителите.

Коментари

коментара