Кметът на Перник Станислав Владимиров се срещна с европейския вицешампион по борба от Европейското първенство в Рим Даниел Александров, световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов и борците, участвали на първенството – Айк Мнацаканян, Тарек Абдеслам и Дейвид Димитров, заведе ги в залата по борба в Перник и обеща пари на Александров в олимпийските квалификации през март и април

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с европейския вицешампион по борба от Европейското първенство в Рим Даниел Александров, световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов и борците, участвали на първенството – Айк Мнацаканян, Тарек Абдеслам и Дейвид Димитров, научи ZaPernik.com.

Кметът им връчи благодарствени плакети и обясни, че община Перник ще подпомогне финансово подготовката за участието на Александров в олимпийските квалификации през март и април.

След срещата те посетиха залата по борба в града. Там Владимиров коментира, че борбата е близък до него спорт най-вече заради Иво Ангелов.

„В годините назад с него сме работили по решаването на много предизвикателства пред този спорт в Перник. Благодарение на неговата упоритост и с мое съдействие имаме тази уникална зала по борба. Благодарение на тази негова упоритост традициите на този спорт в Перник не прекъснаха и продължават да носят отличия на града ни. Радващо е, че пернишкият клуб по борба е гръбнакът на националния ни отбор. Общината ще осигури всичко, от което има нужда клубът ни по борба“, коментира градоначалникът.

Той обяви, че предстои и ремонт на втория етаж на зала „Дружба“ и вече има идеи как да се напълнят помещенията със съдържание.

Световният и европейски шампион Иво Ангелов обясни, че на отминалото Европейско първенство по борба в Рим състезателите, които представляваха Перник и България, са се представили изключително успешно.

„Даниел Александров завоюва сребърен медал от това първенство, Айк Мнацаканян остана пети. На първенството се бориха още двама състезатели на пернишкия клуб – Тарек Абдеслам и Дейвид Димитров. Предстои първата ни квалификация за олимпийските игри в Токио, която ще се проведе в Будапеща“, каза още Ангелов.

Европейският вицешампион по класическа борба Даниел Александров сподели лекото разочарование, че е останал на крачка от златото, но това е стъпка напред и ще се бори да подобри резултатите си. „Досега всеки път бях на крачка от големия финал, сега прескочих този трап. Надявам се мечтата ми, която е олимпийско злато от Токио, да се сбъдне и да взема квота още на първата си квалификация“, добави спортистът. Александров посвещава отличието на своята дъщеря, която се родила преди месец.

Коментари

коментара