Малки деца сведоха глава и подариха червени карамфили в памет на Апостола на свободата Васил Левски и запазиха минута мълчание по повод 147-та годишнина от гибелта му в центъра на Перник

Десетки перничани и малки деца сведоха глава и подариха червени карамфили в памет на Апостола на свободата Васил Левски и запазиха минута мълчание по повод 147-та годишнина от гибелта му в центъра на Перник.

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му също сведоха глава пред подвига на Апостола и положиха венци на паметника му.

„Левски е нашето мерило за отговорност и любов към Отечеството. Историята справедливо му отрежда единствената награда, която той негласно е обещал на онези, които са участвали в неговото дело: безсмъртие и паметта на бъдните поколения. Левски ни е нужен и върви заедно с нас – в настоящето и бъдещето”.

С тези думи се обърна към всички перничани водещият на възпоменателната церемония.

Пред паметта на Апостола се поклониха и областният управител, председателят на общинския съвет, общински съветници, кметове на кметства, както и много ученици от пернишки училища.

Почетен караул на паметника на Васил Левски дадоха членове на клуб „Традиция“.

Коментари

коментара