Радиожурналистът от „Нощен хоризонт“ по БНР Румен Стоичков представя книга в Перник

На пътешествие из България с радиожурналиста и писател Румен Стоичков в библиотеката

Журналистът от „Нощен хоризонт“ на Българското национално радио Румен Стоичков представя своите книги в Голямата читалня на Регионална библиотека „Светослав Минков” – Перник на 5-ти март от 17,30 часа.

И петте книги – „Преди забравата“, „Някъде там“, „Сърце на длан“ и „Из стръмнините на България“, „Ожадняла река” събират в себе си увлекателни разкази от знайни и незнайни кътчета на България, пълни с богата история, легенди, традиции, непреходни обичаи, срещи с обикновени хора. Освен прекрасните репортажи от стотици селища в различни краища на страната, обогатени с богат снимков материал, в последните си книги авторът включва и свои интервюта с бележити българи, направени в „Нощен хоризонт” , станали част от златния фонд на БНР.

Румен Стоичков е роден в София. Завършил е 1-о СОУ „П.Славейков” и специалност „българска филология” в Софийския университет „Св.Климент Охридски”. Той е дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт“, с над 1200 предавания от 1995 г. насам. От 2008 г. е главен редактор на детското списание „Аз съм българче“. Член е на Съюза на българските журналисти. Автор е на няколкостотин публикации във вестници и списания, част от които са поместени в петте му книги .

Носител е на награди, сред които Годишната на СБЖ през 2007г., в раздел „Радиожурналистика“ – за репортерско разследване; Наградата на журито от Медийния фестивал в „Албена“ през 2005г.; номинации в челната тройка и грамоти през 2016, 2017 и 2018г. от конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“; „Пазител на традициите 2015“ в категория „Личност“ на А.Р. И.З; Втора награда за репортаж от Източните Родопи – в конкурс на Проект „Новото тракийско злато“ (2012); Националната награда „Златна кана“ на фондация „Съкровищата на Панагирик“ – за цялостно журналистическо и литературно творчество (2015); Победител Направление „За професионална и гражданска етика“; награда „Самуел Франсес“ в категория „Радио“ за 2018 г. на Журналистическия конкурс на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България.

Коментари

коментара