Нова хидрофорна система заработи в сградата на ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПМГ

Нова хидрофорна система заработи в сградата на ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПМГ „Христо Смирненски“ в Перник,където се помещават двете учебни заведения.
Инициативата се реализира със съдействието на областния управител инж. Емил Костадинов, а дарението е дело на сдруженията „Кракра Пернишки“ и „Захарий Стоянов“.
„Изключително съм щастлив от това, което успяхме да направим. Изказвам специални благодарности на двете сдружения. Вярвам, че те са пример и за други организации, които имат възможност и помагат в този тежък момент за Перник“, сподели инж. Костадинов. Той лично се увери как работи съоръжението.
В двете училища се обучават общо 2000 деца. Освен това в сградата функционира и стол, в който се приготвя храна и за други училища на територията на общината.
„С дарения хидрофор осигуряваме необходимата вода за учениците и персонала на учебните заведения за времето, в което режимът е в сила. Съоръжението работи на пълни обороти. Надявам се да успеем да осигурим още финансови средства, за да снабдим с хидрофорни системи и други училища на територията в Перник“, сподели председателят на сдружение „Кракра Пернишки“ Николай Кьосовски.
Директорите на двете училища Емилия Грозданова и Бойко Свиленов изказаха специална благодарност за направеното дарение и за инициативата подета от областния управител и връчиха специални благодарствени писма.
„Благодарение на това съоръжение сградата е обезпечена с вода. Радваме се, че в Перник все още има хора, които милеят за училищата, готови са на благородство и подават ръка в труден момент“, споделиха училищните директори.

Коментари

коментара