Рапърът Моисей за чувството да си сурвакар: Не мога да ви го опиша. Това трябва да се преживее

Изданието на тазгодишния фестивал “Сурова Брезник ‘2020” се оказа първо публично участие на самодейната сурвакарска група от София – “Йорданови АРТ и приятели”. По-интересното е, че в дефилиращата група е бил и рапърът Моисей.

Това не е първото маскирано участие на рапъра Моисей. През 2018 година заедно с колегата си Venci Venc’. Тогава двамата взеха участие във фестивала “Сурва” в Перник, като част от сурвакарската група на пернишкото село Селищен дол. В интервю за “Преди обед” по bTV рапърът Моисей сподели, че е настръхнал от чувството да е сурвакар. “Не мога да ви го опиша. Това трябва да се преживее. Аз се радвам много, че почти всичките са млади хора.”, каза певецът пред bTV през 2018 година.

Снимка: Фейсбук

На 18 януари тази година Моисей дефилира в сурвакарски костюм и с лик по улиците на град Брезник по време на фестивала “Сурова”. Участието му беше заедно със самодейната сурвакарска група от София – “Йорданови АРТ и приятели”, която дебютира пред публика именно в Брезник.  Заедно с Моисей беше и неговия брат, който пък се превъплъти в тупанджия на сурвакарската група, която се отличи и след представянето си с обща снимка пред народно читалище “Просвещение-1870”.

На 5 февруари в интервю за сутрешния блок на БНТ 1, рапърът сподели, че всяка година се прави на сурвакар с пернишка група. Сега вече е обособена сурвакарската група “Йорданови АРТ и приятели”, която дебютира на фестивала в Брезник, разказа още Моисей.

Най-новата песен на рапъра е със заглавие “Елено” и съчетава мотиви от българския фолклор и трап музиката. Песента е в колаборация с диджей Borrix, а във видеото към парчето са включени кадри със сурвакари от групата “Йорданови АРТ и приятели”./zapadno.com

Вижте ВИДЕО ТУК

Коментари

коментара