Станислав Владимиров: С 80-90 см се повиши нивото на язовира, прескочихме да черпим вода от мъртвия обем (ВИДЕО)

С добро темпо върви изграждането на съоръжението (Мало Бучино – Перник),  3.5 км тръби са положени до момента. През последните 2 седмици мекото време, южният вятър, валежите, увеличиха притока и нивото на язовир „Студена“ с 80-90 сантиметра. Нашето притеснение беше да не навлезем да черпим вода от мъртвия обем на язовир „Студена“, въпреки изградените съоръжения за замътяване. Хубавото е, че на този етап, с този приток, с прогнозата за валежи, можем да кажем, че сме прескочили това предизвикателство. Това отчете кметът на Перник Станислав Владимиров в „Беновска пита“ за водната криза в града му.

„Миналата седмица в един от кварталите пак имаше проблеми с мръсна вода.Относно информации за надути сметки за вода заради въздух в тръбите, кмета отбеляза, че веднага е „поставил темата“ пред ВиК.

„Сметките в последните месеци са чувствително по-високи, ми казаха мои познати. ВиК си правят вътрешна проверка, надявам се да се изчисти това – да плащаме по-високи сметки при условие, че не сме ползвали толкова вода. ВиК дружествата трябва да отговорят на този въпрос. Аз им поставих темата, не мога да им поставям задачи, не мога да си надскачам сянката“, посочи Владимиров.

„Разбира се, поддържам комуникация с министрите, с премиера, в тази ситуация партийните окраски остават на заден план. Фамилиарничене (с премиера) няма, той пита каква е обстановката, как върви, има ли нужда от допълнително финансиране Перник – нормална е комуникацията.

Това, че работя работя добре с определени министри, не значи, че работя добре с всички от партия ГЕРБ“, изтъкна кметът. Той даде за пример отхвърляне „на инат“ в общинския съвет от „партии, претендиращи, че са десни“, изграждане в Перник на площадка за твърди отпадъци.

„Вметвам това, защото в такива кризи партизирането, работата на инат, опитът на политици да се правят на интересни, трябва да останат на заден план. И аз можеше постоянно да се правя на интересен, да мрънкам“, каза Станислав Владимиров.

По темата за предстоящите вътрешни избори в БСП той предупреди, че заради задачите си в Перник не е имал чисто физическата възможност да ходи на „Позитано“ през последните 2 месеца.

„Нормално е да се вълнувам, но пропускам някои детайли, имам достатъчно главоболия в Перник. В БСП специфичното е, че сме партия в истинския смисъл на думата – аз съм много ярък пример в тази посока, когато определени действия на Корнелия Нинова не ги приемах за нормални в определена ситуация, го отбелязвах. Истинска демокрация има в нашата партия, на никого не е забранено да коментира различни теми, не е нужно да ги съгласува с лидера си. Аз доста често съм изразявал смело позиции, без да се притеснявам, че някой ще дойде и ще ми каже – „Г-н Владимиров, не трябва така“, посочи Станислав Владимиров.

„Мисля, че предстоящата кампания в моята партия не бива да е формална, да не е сблъсък личностен, а на идеи как да се развива БСП. Ние доста често стъпваме на носталгията, на марката БСП, без да сме в крак с всички тенденции, с потребностите на света, доста често моята партия изостава и не е в крак с модерните политически тенденции. Ако БСП не предлага продукт, който да се котира на политическия пазар, много трудно ще печелим“, смята Станислав Владимиров.

Източник: Канал 3 

Хидравлични ремонти в Перник - 0884052132
Share Button

Коментари

коментара