Пернишки борци напълниха кабинета на кмета. Европейският вицешампион от първенството в Рим – Дани Александров показа медала си

Кметът на община Перник Станислав Владимиров прие в кабинета си млади таланти от школата по борба на „Миньор“ – Перник, водени от световния и европейски шампион Иво Ангелов. Присъстваха и треньорите на школата, всепризната за най-добра в България. Иво Ангелов представи бъдещите надежди на този спорт, успехите им и проблемите, пред които е изправен този най-български спорт.

Като признание за постиженията ни в борбата догодина България ще бъде домакин на европейското първенство за младежи.

Емоционална кулминация на срещата бе моментът, когато европейският вицешампион от първенството в Рим – Даниел Александров, показа сребърния си медал на градоначалника. Александров е родом от Дупница, но носи екипа на пернишкия „Миньор“.

Разговорите естествено гравитираха около впечатляващото представяне на нашите борци на току-що завършилото европейско първенство в италианската столица.

„Вашите успехи ме амбицират да работя за още по-високо издигане престижа на местната борцова школа“, подчерта Владимиров. „Бъдещето е на детско-юношеския спорт, общината ще направи всичко възможно за финансовото обезпечаване на състезателите и треньорите, но трябва да се наблегне на спонсорството“, каза още той.

В непринудения разговор бяха обменени идеи за насищане на спортния календар
на Перник с традиционни и нетрадиционни състезания, които да осмислят по нов начин летния ваканционен отдих на младите.

Коментари

коментара