„Стомана“ отрече да е ползвала вода от язовир „Студена“ по време на кризата

След като в медийното пространство се разпростнани  информация за проверка от „Басейнова дирекция“, че две от големите пернишки дружества ползвали вода от язовир „Студена“ въпреки забраната, от Стомана и ТЕЦ-а светкавично опровергаха това твърдение. И двете предприятия твръдят, че работят с вода от собствени водоизточници и не те пускат и спират кранчето към тях, а пернишкото ВиК.

Директорът на „Топлофикация“ Любомир Спасов категорично опроверга становището, че управляваното то него предприятие ползва вода от язовира. Неговата категорична позиция  по скандала, можете да видите ТУК.

Другото голямо дружество „Стомана Индъстри“, което е обвинено в ползването на вода в големи количества от язовир „Студена“ също излезе с опровержение и отрече това да е истина. Ето какво изпратиха до медиите от „Стомана“:

Във връзка с разпространените днес публикации в някои медии, че Стомана Индъстри АД е ползвала незаконно промишлена вода, заявяваме, следното:

Категорично опровергаваме оповестената информация, че през м. януари Стомана Индъстри АД е ползвала вода от язовир Студена. През този месец сме ползвали 90 000 куб.м. от алтернативни водоизточници.

Отчетеното количество от 650 куб.м. вода от водомера на Стомана Индъстри АД, на практика представлява по-малко от 0,7% от необходимото ни количество промишлена вода за м. януари. 

Водоподаването се контролира и управлява не от нас, а от ВиК – Перник.

Заводът се намира на режимно водоползване по отношение, както на питейната, така и на промишлената вода и този режим се спазва стриктно, като действията на предприятието по никакъв начин не нарушават наложената забрана и не ощетяват гражданите на гр. Перник.

Като социално отговорна компания, считаме, че не трябва да се манипулира общественото мнение  и да се нагнетява социално напрежение.

Коментари

коментара