Десният икономист Асен Асенов обясни защо пернишкия бюджет 2020 не се харесва на политиците

Асен Асенов

Бюджетът на Община Перник за 2020 година още продължава да е тема номер 1 в публичното пространство на града ни. Десният икономист Асен Асенов изрази във Фейсбук мнение защо бюджета на града ни за 2020 година не се харесва на политиците.

Ето мнението му:

Истината, че този бюджет е твърде далеч от претенциите му да бъде реформистки. Истината е, че този бюджет е по-скоро рекламно-популистки, отколкото реформаторски. Но е и истина, че този бюджет е възможният такъв. Особено на фона на фискалната централизация вихреща се в държавата, като особено отчетливо се случва това през последните десетина години.

Истина е, и че този бюджет въпреки, че за пореден път лишава този град от каквато и да е перспектива за развитие, имаше и една положителна характеристика. А именно, че чрез него за първи път бе направен опит да бъдат ударени едни ръчички, които бъркат в кацата с мед повече от тридесет години вече. И именно това ритане на кошера, разбуни търтеите в него. Изкара ги от сладката летаргия на зимният им сън и ги накара да говорят така, сякаш досега не са и помирисвали властта в тази клета община.

Те не искат бюджет на застоя, но те не искат и такъв на промяната. Те просто си искат бюджета на статуквото. Защото именно те, олицетворяват статуквото. Това статукво никога не е било ляво, или дясно. То винаги е било онзи воденичен камък провесен на шията, който зарива този град в калта на безвремието

Коментари

коментара