БОМБА: Секретарят на Община Перник гръмна: ПФК „Миньор“ е получавал по 165 000 лв. на година, няма никакви документи за разходването им

Перник се тресе от скандали. Управляващите в Общинския съвет на Перник ГЕРБ, ВРМО и БДЦ са опозиция на кмета Станислав Владимиров. Хвърчат престрелки между отделните партии и политици.  Темата с бюджета е водеща в медията ни днес. Темата с футболния отбор „Миньор“, който въпреки парите, които се наливат в него, не може да влезе в „Б“ група продължава да е гореща за страниците на сайта ни.

Разговаряме със секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков, който сутринта бе засегнат от публикация в ZaPernik.com, в която десния общински съветник Десислав Аспарухов го обвини, че за първи път влиза в отбора „Миньор“ и че не знаете кой взема решенията в Перник, а именно Общинския съвет, а общината само ги изпълнява. Вижте повече тук.

Но тази словестна престрелка ще прерасне в огромен скандал за стотици хиляди лева. Четете с отворени уста:

Как ще отговорите г-н Жлябинков?

Твърденията на зам.-председателя на Общинския съвет г-н Десислав Аспарухов, че общинската администрация и в частност аз не сме наясно кой взима решенията, са безумни. По предложение на кмета на общината Станислав Владимиров сумата за спорт в бюджета се увеличава. Ако той не беше предложил за спорт да се заделят 500 000 лв., което е с 200 000 повече от предходната година, ми е интересно откъде г-н Аспарухов щеше да вземе въпросните 250 000 лв., за да ги „предложи“, както той казва. Моля той първо да се научи да чете бюджета и предложенията на кмета и след това да политиканства.

Сега излиза, че се карате кой първи е предложил да се увеличи сумата за спорт в Перник?

Още с встъпването си в длъжност, кметът на общината заяви, че иска „Миньор“ да играе отново в професионалния футбол и ще направи всичко възможно клубът да има достатъчно средства, за да бъде постигната тази цел. Разговарял е и с много спонсори, които ще финансират и подпомагат футболния клуб, който вече е с нов Управителен и Контролен съвет. Те ще контролират вече парите на отбора, за да не изпадаме в ситуация да няма кой да даде отчетност, както стана на последното Общо събрание.

Освен това още при разглеждането на бюджета в комисиите на Общинския съвет, г-н Десислав Аспарухов е видял желанието на кмета за увеличаване на средствата за спорт и в частност за „Миньор“ – Перник. В един момент той използва това, за да покаже, че едва ли не средствата, които ще получи отборът, са отпуснати по негово искане.

Къде беше той в предходните два мандата като общински съветник, къде бяха неговите идеи за „Миньор“? Обществеността в града нито ги чу, нито ги видя. Ако толкова много иска да помогне на футболния отбор, нека дарява на клуба част от немалката си заплата от 1700 лв. като зам.-председател на ОбС.

Много е лесно човек да прави помен с чужда пита и да казва, че е уредил средства за отбора. Десислав Аспарухов е част от Общото събрание на „Миньор“. Не видях и не чух никъде обаче отчет как са разходвани средствата назад в годините.

На какво основание футболният отбор е получавал по 165 000 лв. на година? Нямаме никакви документи, които да докажат разходването на тези средства. Има голяма мъгла около досегашното финансиране на отбора. Щом е толкова загрижен, нека г-н Аспарухов бъде така добър да разсее мъглата.

Десислав Аспарухов

Всички искаме „Миньор“ да се върне в професионалния футбол и работим в тази посока. За разлика от него аз съм бивш спортист и немалка част от живота ми е преминала по футболните терени. Нека той се занимава с професионалните си ангажименти в ресторантьорството и да не твърди, че не разбирам от спорт. Това е меко казано несериозно. Освен това досега той е бил част от общото събрание на „Миньор“. Бившият зам.-кмет Йордан Павлов бе председател на стария Управителен съвет , друг зам.-кмет, а сега общински съветник, Денислав Захариев, бе член на УС. Господата Георги Милев, Иво Савов и Петър Илиев – Буфера също бяха членове на УС. Финансов контрольор пък беше бившият управител на В и К Иван Витанов.

Защо тези хора, част от които продължават да имат претенции към футбола и спорта в Перник, не представиха отчет за мандата си и за състоянието на клуба? Не ни показаха как през годините са изразходвани средствата, осигурявани от община Перник и спонсори. Общото събрание ги освободи от длъжност, но не и от отговорност.

Не върви някак си човек, който толкова години е бил в „кухнята“ на отбора, както сам твърди, да менторства грубо и да дава съвети. На много от въпросите той и цялото бивше ръководство на клуба дължат отговор не само на феновете, но и на пернишката общественост.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ИНТЕРВЮ: Задължаваме ПФК „Миньор“ да влезе в „Б“ група!

Коментари

коментара