ЕТО Я: Стоматология на Перник – СНИМКИ ОТВЪТРЕ!

Това е сградата на пернишката Стоматология. Общинска собственост. Празна. Разрушаваща се. От здравно заведение на топ място в Перник, превърната в надгробен паметник. На общината. На кражбата. На неадекватността. На държавността. На колективната безотговорност на Общинския съвет.

Общинското дружество под шапката на Общинския съвет,  която се занимаваше със Стоматологията се казва „Медико –дентален център 1 – Перник“ – ЕООД. Разбира се, като почти всяко едно дрежество на Общинския съвет е обявена в ликвидация през 2013 г., а тотално ликвидирана е през 2019 г. , защото е изпаднала в неплатежоспособност с дългове от 311 914, 37 лв.

Хората на запад са установили, че няма по лош стопанин от държавата. Стоматологията не опровергава поговорката.

През изминалата година е обявен търг с тайно наддаване за продажбата на Стоматологията, който търг е бил насрочен на 22 август при първоначална цена 3 206 278 лв. Никой, обаче не се е явил. Нормално. Кой ще изхвърли 3 милиона за сграда, където трябва да се вложат много повече, за да заприлича на нещо?!

От 2010 г. статутът на бившата стоматология е сменен от публична общинска собственост и има функции на частна общинска такава. Тъй като постройката вече не може да се използва по предназначение, единствената отговорност на Общината е да влага огромен ресурс по разходи за охрана и укрепване на същата тази сграда.

Освен това, перничани, с данъците си плащат заплати на вятъра. През 2013 г. ликвидаторът на общинското дружество, което закопа Стоматологията е получавал една минимална работна заплата месечно, през 2016 г. възнаграждението му вече скача на три минимални работни заплати месечно.

А сградата? С всяка изминала година тя се руши!

Не продажба, раздавайте тези гробници в Перник, само и само нещо да се прави в тях, уважаеми господа политици, лоши стопани на града ни!

Коментари

коментара